Roofslachtoffer bekeert tasjesdief via sms

Do 8 Februari 2007 00:16 | Truthseeker | 3614 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Een Chinese dief kreeg spijt van zijn daad en bracht een mobiele telefoon en 4.900 yuan (420 euro) terug naar de rechtmatige eigenaar. Het slachtoffer had hem overtuigd met 21 hartverwarmende sms-jes.

Lerares Pan Aiying fietste terug van haar werk, toen een passerende motorrijder haar tas weggriste. Hoewel haar tas gevuld was met behoorlijk wat waardevolle spullen (bankpasjes, een mobiele telefoon en 4.900 yuan) deed de lerares geen aangifte.

In plaats van naar de politie te stappen, stuurde de vrouw 21 begripvolle sms-jes naar haar gestolen telefoon. "Je gaat vast door een moeilijke periode en ik neem het je dan ook niet kwalijk", schreef de wijze lerares. "Hou het geld maar als je het echt nodig hebt, maar breng de andere spullen alsjeblieft terug. Je bent nog jong. Je fouten toegeven en corrigeren is dan het allerbelangrijkste."

Twee dagen later werd de tas met alle spullen teruggebracht. De lerares kreeg ook een berichtje van de dief "Het spijt me, vergeef me alsjeblieft. Je hebt me zo tolerant behandeld, ook al had ik je tas gestolen. Ik zal mijn gewoontes veranderen en voortaan een eerlijk persoon zijn", aldus de dief. De goede lerares kan blij zijn. Ze heeft haar spullen terug en een dief weer op het rechte pad gekregen.

Bron: MSN - femalefirst.co.uk