Oorlogsverleden van de familie Bush

Do 22 Februari 2007 17:12 | Truthseeker | 5335 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Oorlog is verlies voor velen, en winst voor een enkeling. Zo ook in WOII. Allereerst moest deze oorlog natuurlijk worden gefinancierd. Maar er kwamen ook winsten terug. Aan die kant stond Prescott Bush, opa van de huidige Amerikaanse president.

Afkomstig van: Zapruder

In de jaren twintig was Duitsland volledig uitgekleed. Herstelbetalingen wegens WOI en hyperinflatie hadden de Duitsers met de rug tegen de muur gezet. Wallstreet zag de kans. Als je geld hebt is een land vol hopeloze mensen goed voor je kar te spannen. In de USA werd de geldkraan dichtgedraaid en in Duitsland werd lustig geïnvesteerd.

Ook politiek roerde de financiële wereld zich. Een obscuur boefje dat nog maar net uit de gevangenis kwam, werd steeds heviger gesubsidieerd. Adolf Hitler werd de eerste Duitse politicus die een vliegtuig gebruikte op zijn campagnes. Hij hield er bovendien een privé-leger op na. Adolf leek - voor de Duitsers - een wonderdoener. Na jaren van ellende was er plotseling enorme voorspoed. Wegen werden aangelegd en de industrieën floreerden als nooit te voren. Churchill ging er prat op dat hij zag wat er gebeurde: opbouw van de Duitse oorlogsindustrie, en hij vond dat Engeland iets soortgelijks moest doen.

Eén van de banken die de Duitse oorlogsindustrie financierden was Union Banking Corporation (UBC). Het kapitaal kwam van de Amerikaanse Robber Baron, Harriman. Het management was in handen van Prescott Bush. Bush was via zijn schoonvader George Walker in deze positie gekomen, en had ook een aandeel in de bank.

Bush werkte samen met veroordeeld NAZI-financier Fritz Thyssen. Zo was Bush ook nauw betrokken bij een belangrijke motor van de oorlogsindustrie: Silezische staal. Dit bedrijf gebruikte kolen en ijzererts nabij het Poolse dorpje Auschwitz. Direct na de Duitse inval in Polen werd hier een kamp opgericht, dat ging functioneren als slavenkamp; goedkope arbeid voor Bush’ staalbedrijf.

Toen de USA zich zelf in de oorlog ging mengen vonden ze dat die UBC business eigenlijk niet meer kon. De bank werd wegens ‘trading with the enemy’ in beslag genomen. Bush kreeg overigens geen straf. In tegendeel. Na de oorlog ontving hij een schadevergoeding en maakte zijn entree in de politiek.

De transacties met het Derde Rijk hadden de Bush familie geen windeieren gelegd; een stevig eigen vermogen en machtige vrienden in Washington en Wallstreet. De appel valt niet ver van de boom. Ook de kinderen en kleinkinderen van Prescott Bush bleken trouwe klusjesmensen voor een financiële elite, voor wie oorlog toch vooral ‘business’ is.


Bron: Zapruder INC. Portaal