Elfjarig rekenwonder ziet cijfers in kleur

Za 13 Januari 2007 10:57 | Truthseeker | 5309 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

RABAT - Een Sri-Lankaanse jongen in Marokko voert zonder verpinken de meest complexe berekeningen uit, naar eigen zeggen omdat hij de cijfers in zijn hoofd in kleur ziet.

,,Wanneer ik uit het hoofd een lange berekening moet uitvoeren, zie ik de cijfers in kleur, en op die manier kan ik ze makkelijk tot op het einde onthouden ", legde de elfjarige Adnane Mahendran, die in de Marokkaanse stad Rabat woont, aan het Franse persagentschap AFP uit.

Adnane, die een Sri Lankaanse vader en een Marokkaanse moeder heeft, slaagt er in op 56 minuten tijd een getal van 15 cijfers te vermenigvuldigen met een ander getal van 15 cijfers. Ook delingen zijn voor hem een peulenschil.

Elk cijfer van 0 tot 9 heeft een eigen kleur, zo staat roze voor het cijfer 3, zwart voor het cijfer 1 en paars voor het cijfer 7, aldus het kleine rekenwonder. Het was zijn vader die voor het eerst ontdekte dat de toen driejarige jongen over een buitengewone gave beschikte. ,,Hij onthield alle telefoonnummers", aldus de trotse man. Adnana heeft zich alvast voorgenomen later wetenschapper te worden.

Bron: Nieuwsblad - Fok