Vlees met groeihormoon eten verslechtert sperma

Wo 28 Maart 2007 09:09 | Truthseeker | 3821 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het gebruik van natuurlijke groeihormonen bij de productie van rundvlees heeft mogelijk effecten op de vruchtbaarheid van de mens. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek dat vandaag wordt gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Human Reproduction.

Het onderzoek is gebaseerd op een studie onder 387 Amerikaanse mannen die zijn geboren tussen 1949 en 1983, van wie de moeders rundvlees hebben gegeten.
De studie laat zien dat zonen van moeders die zeven keer per week of vaker rundvlees aten, een lagere spermaproductie hebben dan zonen van moeders die minder rundvlees aten.

Bovendien blijkt het sperma van de zonen van moeders met een hoge rundvleesconsumptie lager te scoren op een door de wereldgezondheidsorganisatie ontwikkelde vruchtbaarheidsschaal.

Onderzoeker Shanna Swan van de universiteit van Rochester zegt dat de resultaten er op duiden dat rundvleesconsumptie van moeders leidt tot lagere spermaproductie en lagere vruchtbaarheid van hun zonen. Het zou kunnen dat er een relatie ligt met de aanwezigheid van anabole steroïden of andere toegediende hormoonachtige stoffen in het vlees.

Bron: Zibb / Diverse