Geweld Britten tegen jongeren Irak onderzocht

Zo 12 Februari 2006 15:21 | Truthseeker | 3098 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Een groep Britse militairen heeft in Irak keihard opgetreden tegen enkele Iraakse jongeren, zo schrijft de Britse krant News of the World vandaag. Het blad kreeg videobeelden in handen waarop te zien is hoe militairen in het zuiden van het land een stel jongeren grof mishandelen. Het Britse ministerie van Defensie is een onderzoek gestart.

Op de beelden, die ongeveer een minuut duren, is te zien hoe vier jongeren, die op straat hadden gereld, door acht Britse militairen een militair complex worden binnengedragen. Zodra ze binnen zijn, slaan en schoppen de soldaten de jongeren. Volgens News of the World wordt ook een dode Irakees twee keer in zijn gezicht geschopt, een ernstige vernedering voor Irakezen.

Een korporaal heeft de opnamen gemaakt in begin 2004, aldus News of the World. De stem van deze officier is ook te horen op de video, waarop hij de manschappen aanmoedigt. "Oh yes! Oh yes! You're gonna get it. Yes, naughty little boys! You little fuckers, you little fuckers. DIE! Ha, ha!", zo valt te horen op de opname.

Een "klokkenluider" die de beelden verschrikkelijk vond, gaf ze aan News of the World, zo meldt de krant. "Die Irakezen waren slechts kinderen. De meesten hadden niet eens schoenen aan", aldus de klokkenluider. "De bewuste soldaten zijn een belediging voor de duizenden die zo hard in Irak hebben gewerkt. (...) Ze zijn niets meer dan een groep misdadigers, een schande voor zichzelf, hun regiment en hun land."

Het Britse leger heeft bij monde van woordvoerder Chris Thomas, luitenant van de luchtmacht, gezegd alle vormen van mishandeling en wreedheden te veroordelen. Thomas hoopt dat "de goede relaties waaraan de multinationale troepenmacht zo hard heeft gewerkt", door het incident niet onder druk komen te staan. Ook de Britse regering heeft geschokt gereageerd.

De beelden komen op een zeer slecht moment. Niet alleen vanwege de onrust in de wereld vanwege de spotprenten van de profeet Mohammed; ze zouden in Engeland ook wel eens extra olie op het vuur kunnen gooien na dat de Britse uiterst radicale imam Abu Hamza al-Masri afgelopen week tot zeven jaar cel werd veroordeeld.
-
Kijk hier voor het volledige artikel in News of the World. Daar zijn ook foto's te zien. Kijk hier of  hier voor de video.

 

Bron: Fok!

Reacties

  Arrestatie in rel Britse molestatievideo

  Ma 13 Februari 2006 23:53 | Truthseeker |

  De Britse militaire politie is erin geslaagd een man te lokaliseren die te maken heeft met de video waarop Britse soldaten Irakese jongeren molesteren. Behalve deze informatie bracht het ministerie van Defensie niets over de zaak naar buiten.

  De Britse militaire politie is ijverig op zoek naar de identiteit van betrokken soldaten. Er zijn al enkele gissingen welke brigade de martelingen heeft uitgevoerd, maar zekerheid is er nog niet.

  De video is waarschijnlijk gefilmd door een Britse officier. De stem die op de band te horen is, zou hem toebehoren. De Irakezen die zijn opgepakt tijdens een betoging worden op zijn aanmoediging door soldaten gemolesteerd.

  Op de video is te zien dat soldaten weerloze jongeren op zeer wrede wijze in elkaar schoppen. Ook bespotten de soldaten smeekbedes van de slachtoffers. De Britse premier Tony Blair reageerde gisteren geschokt op de beelden, die vermoedelijk gemaakt zijn in 2004. Volgens hem wordt alles op alles gezet om de zaak uit te zoeken.  De voorpagina van News of the World gisteren