Abramoff: Bush kende mij wel degelijk

zaterdag 11 februari 2006 01:19 | Truthseeker | 3010 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

WASHINGTON - De sleutelfiguur in een corruptieschandaal rond lobbyen in de Amerikaanse hoofdstad, Jack Abramoff, stelt dat hij president Bush bijna een dozijn keer heeft ontmoet.

Jack Abramoff vertrekt bij de rechtbank in Washington.

Foto: AP

Dit schreef Abramoff in een email aan een journalist van het blad The Washingtonian magazine, Kim Eisler.

De email werd donderdag gepubliceerd door een groep liberale activisten, de APAF. Eisler bevestigde de inhoud van de email maar zei dat het niet zijn bedoeling was geweest die te openbaren. Eisler zei voorts dat hij zelf vijf foto's heeft gezien waarop zowel Bush als Abramoff staan afgebeeld.

Abrahoff spreekt het Witte Huis tegen dat heeft beweerd dat Bush de voormalige lobbyïst Abramoff helemaal niet kende. „Die man (Bush) zag me bij bijna twaalf gelegenheden en maakte grapjes met me over van alles en nog wat, zelfs over details omtrent mijn kinderen,” aldus Abramoff. Hij zei dat hij ook door Bush werd uitgenodigd op diens ranch in Texas te komen tijdens de laatste verkiezingscampagne van Bush toen Abramoff 100.000 dollar hielp inzamelen.

Abramoff heeft begin januari aanklachten wegens fraude bekend. Hij werkt nu mee met justitie in een onderzoek naar corruptie In Washington. Er zijn al een aantal invloedrijke Republikeinse volksvertegenwoordigers of topambtenaren in deze affaire verstrikt geraakt onder wie de Republikeinse voorman Tom DeLay.

Bron: Telegraaf

 Quote

Noem mij bij mijn diepste naam Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen weten? Noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten. Noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.
dichter zonder naam