Zeker 15.000 New-Yorkers ziek door 9/11

Do 13 April 2006 08:15 | Truthseeker | 4976 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Zeker 15.000 inwoners van New York hebben sinds de aanslagen van 11 september 2001 gezondheidsklachten. Volgens de BBC is het grootste deel van hen hulpverlener. Na het instorten van de torens van het World Trade Center hebben ze waarschijnlijk stof ingeademd.

In deze stof zaten waarschijnlijk onder andere asbest, lood en andere gevaarlijke stoffen. Een politieman die als een van de eersten op de rampplek aankwam stierf kort geleden aan een longziekte. Uit onderzoek is gebleken dat dit een direct gevolg was van de vervuiling door aanslagen.

Een aantal mensen is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de overheid, omdat na de ramp gezegd werd dat de lucht schoon zou zijn.

 

Bron: NOS

Reacties

  "žProblemen met gezondheid door 9-11" (+ video)

  Do 13 April 2006 15:44 | Truthseeker |

  Het eerste bericht was de NOS versie. Dan nu de versie zoals journalistiek hoort te zijn:


  Bron: https://www.refdag.nl/artikel/1256905/%26quot%3BProblemen+met+gezondheid+door+9-11%26quot%3B.html" target="_blank">refdag.nl


  „Problemen met gezondheid door 9-11”


  LONDEN/NEW YORK (ANP) – Het aantal inwoners van New York dat nog altijd kampt met gezondheidsklachten door de aanslagen van 11 september 2001 beloopt zeker 15.000.

  Dat blijkt uit een documentaire van de Britse omroep BBC die op 3 mei wordt uitgezonden door BBC World.

  De meesten, vooral hulpverleners, hebben last van wat al de „WTC–hoest" wordt genoemd, een vermeend gevolg van het inademen van besmet stof. Door het instorten van de twee torens het World Trade Center kwamen enorme hoeveelheden stof vrij, die grote delen van Manhattan bevuilde. Het stof bevatte waarschijnlijk asbest, lood en andere giftige stoffen.

  De onrust over de vermeend giftige stofwolken is aangewakkerd door het overlijden van een 34–jarige politieman in januari. Hij was een van de eerste hulpverleners ter plaatse op „Ground Zero". Hij overleed aan de gevolgen van een longaandoening, waarvan een lijkschouwer deze week zei dat deze het „directe gevolg" was van de vervuiling na de aanslagen.

  De BBC speurde meer mensen op met gezondheidsklachten en achterhaalde gegevens van ziekenhuizen en andere instellingen in New York. Daaruit bleek dat zeker 15.000 mensen gezondheidklachten hebben die zeer waarschijnlijk direct in relatie staan met ‘9/11’. Het gaat om personen die nog altijd onder medisch toezicht staan.

  Een deel van de getroffenen heeft een rechtszaak aanspannen tegen de federale overheid, omdat het officiële milieubureau EPA kort na de aanslagen verklaarde dat de lucht rond de plek van de aanslag veilig was om in te werken. Dat was onder meer een aanleiding om het financiële zakencentrum in New York, vlakbij het WTC, al snel weer te heropenen.


  Bekijk de https://news.bbc.co.uk/media/avdb/news_web/video/9012da68003f0a8/nb/09012da68003f105_16x9_nb.asx" target="_blank">BBC NEWS video online.