RFID-chip betalingssysteem werkend in Nederland

Vr 13 Oktober 2006 16:32 | Truthseeker | 5634 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hij is er in Nederland, de RFID betaalchip waarbij transacties bij kassa's uitgevoerd kunnen worden. In samenwerking met creditcardbedrijf JCB is Mobile J/Speedy van start gegaan.
Het systeem van betalingen via RFID, een Radio Frequency ID-chip die een unieke identificatie aan de betaler geeft is er en is werkend in Nederland.

De betalingsimplantaat, niet groter dan een rijstkorrel, is nu nog in een mobiele telefoon geimplanteerd. Dankzij Near Field Communication - een slimme vorm van RFID die niet alleen gegevens kan versturen en ontvangen, maar ook kan verwerken - kunnen klanten hun mobiele telefoon gewoon in de buurt van de aangepaste betaalterminal houden om een betaling uit te voeren.

Geselecteerde JCB-klanten kregen voor het proefproject een GSM die met een RFID NFIC-chip van het bedrijf NXP is uitgerust. De deelnemende handelaars kregen een aangepaste betaalterminal van ViVOtech.

De KPN verzorgt de RFID-applicatiesoftware en het beheer van de telefoons. Het Nederlandse bedrijf Philips heeft de implanteerbare NFIC-chip ontwikkeld, in samenwerking met Nokia en Sony. De proef vind plaats in het gebied rond het Amsterdamse handelscentrum.

Lees hier verder op Xerson.nl

 

 


Bron: Xerson - Tweakers

Reacties

  "RFID aan vooravond van ontstuimige groei"

  Vr 13 Oktober 2006 16:51 | Truthseeker |

  "RFID aan vooravond van ontstuimige groei"
  maandag, 9 oktober 2006
  Analistenbureau Venture Development Corporation (VDC) heeft becijferd dat de markt voor RFID-middlewareproducten flink zal groeien. RFID staat voor Radio Frequency ID en is een techniek waar een uniek ID in een chip met radiofrequenties uitgelezen kan worden.

  De markt voor deze RFID-producten zal 190 miljoen dollar groot zal zijn in het jaar 2010. Het afgelopen jaar was deze markt nog goed voor 24,3 miljoen dollar en voor dit jaar wordt een omzet van 36 miljoen dollar verwacht.


  Lees https://www.xerson.nl/content/view/280/2/" target="_blank">hier verder op Xerson.nl