CIA-directeur Goss treedt onverwacht af

Za 6 Mei 2006 13:39 | Truthseeker | 3492 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De directeur van de inlichtingendienst CIA, Porter Goss, is gisteren onverwacht afgetreden. Goss gaf in aanwezigheid van president Bush een korte verklaring zonder een reden voor zijn vertrek te noemen.

President Bush prees gisteren de veranderingen die Goss als directeur van de CIA doorvoerde. Goss was anderhalf jaar in functie.

Goss (67) volgde in 2004 George Tenet op. De CIA lag onder vuur wegens zijn zwakke informatiepositie in Irak en inzake Al-Qaeda. Goss was een politieke vriend van Bush. Onder Goss moest de CIA een stap terug doen in de hiërarchie van de inlichtingendiensten. In 2005 benoemde Bush ambassadeur John Negroponte als nationaal inlichtingencoördinator, onder wie de CIA en de andere diensten voortaan ressorteerden.

Volgens de media stuitte Goss op grote weerstand om veranderingen in de werkwijze van de CIA door te voeren. Volgens critici werd de informatiepositie van de dienst steeds slechter. Zo klaagde de Republikeinse voorzitter van de inlichtingencommissie van het Huis, Pete Hoekstra, recentelijk dat de CIA niet over betrouwbare informatie over Iran beschikt.

Verder werd Goss verweten dat hij te veel bevriende Republikeinen in de leiding van de CIA benoemde. Deze week onthulde The Wall Street Journal dat de derde man van de CIA aan pokeravondjes meedeed met een lobbyist die eind vorig jaar bekende het Republikeinse Congreslid Duke Cunningham te hebben omgekocht. De betreffende CIA-functionaris, een goede bekende van Goss, was door hem gepromoveerd vanuit een relatief lage positie.

Goss lag intern ook onder vuur wegens onderzoeken naar het lekken van geheime informatie aan de pers, waarbij hij hooggeplaatste medewerkers dwong zich aan een leugendetector te onderwerpen.

Hij wilde journalisten kunnen dwingen onder ede te verklaren wie staatsgeheimen lekten. Recentelijk werd hiervoor een CIA-medewerker ontslagen. Maar verwacht wordt dat deze medewerker niet met succes vervolgd kan worden, omdat justitie de door Goss gehanteerde leugendetector niet als bewijsmiddel erkent.

BLOGGERS.

Het aftreden van Porter Goss, de directeur van de CIA, was onverwacht, althans voor de meeste media. Sommige bloggers in de VS hebben zijn naam in verbinding gebracht met het om zich heen grijpende nieuwe “watergate” schandaal, waarin m/v prostituées ter beschikking gesteld werden voor leden van de Amerikaanse Senaat en Huis van Afgevaardigden. Niet zomaar leden. Republikeinse leden uiteraard. De namen van Cunningham, Wade en Wilkes zijn al verbonden met onderzoeken naar corruptie en fraude praktijken, nummer drie van de CIA (Kyle Foggo) werd al in verbinding gebracht met omkoopschandalen. Van louche taxibedrijven tot financiering van niet bestaande bedrijven, waarvan de dollars dan werden doorgesluisd naar de Republikeinen. Sex, drugs, nou voor zover bekend nog geen rock and roll. Deze week werd bekend dat de FBI, die deze zaken in onderzoek heeft, één van de topmensen uit de Amerikaanse intelligence-wereld op de korrel had. De naam van Goss werd al snel daarna hiermee in verband gebracht. Zal ongetwijfeld wel vervolgd worden.

Norah O'Donnell discusses Hookergate's possible connection to Goss

Norah brought up the possible connection between Porter's resignation and some level of involvement on the Hookergate story that Josh Marshall has been covering.

zie hier de video

Norah: ...we have learned and the CIA has confirmed-that its # 3 official, a guy named Dusty Foggo, was attending poker games at The Watergate with a defense contractor who is now alleged to have provided prostitutes to Congressman Duke Cunningham...

kijk hier voor een complete lijst van gebeurtenissen.
http://www.firedoglake.com/2006/05/05/hookers/


Bron: CrooksandLiars.com - NRC - Diversen

Reacties