Prinsen parkeren met hulpverlenersvergunning

Di 23 Mei 2006 19:17 | Truthseeker | 3016 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

AMSTERDAM (ANP) - De prinsen Maurits, Bernhard jr, Pieter-Christiaan en Floris hebben een hulpverlenersvergunning om in hun woonplaats Amsterdam overal te kunnen parkeren. Dat geldt ook voor hun partners de prinsessen Marilène, Annette, Anita en Aimée.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigt hiermee dinsdag een artikel dat deze week in HP/De Tijd verschijnt. De zonen en schoondochters van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven zijn weliswaar geen hulpverlener, maar volgens een woordvoerster van de RVD heeft de gemeente Amsterdam de vergunningen om veiligheidsredenen verstrekt.

Met de vergunning kunnen alle Amsterdamse leden van het Koninklijk Huis snel overal in Amsterdam parkeren. Daarmee blijft het aantal handelingen dat zij op straat verrichten beperkt en het veiligheidsrisico zo laag mogelijk'', aldus de woordvoerster van de RVD.

 

 

http://www.pzc.nl/internationaal/binnenland/article364640.ece

 

 

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant

Reacties

  Parkeervergunning van zijn prinsenkinderen!

  Vr 16 Juni 2006 00:00 | Truthseeker |

  Parkeervergunning van zijn prinsenkinderen!


  Wat Pieter van Vollenhoven betreft moeten zijn zonen Maurits, Bernhard jr, Pieter-Christiaan en Floris hun hulpverleningsvergunning waarmee ze in heel Amsterdam gartis kunnen parkeren zo snel mogelijk inleveren. en dat geldt ook voor hun echtgenotes die hetzelfde privilege hebben... Pieter van Vollenhoven wist overigens niet dat zijn kinderen in Amsterdam allemaal een hulpverlenersvergunning hebben, waarmee ze overal in de stad kunnen parkeren. Hij vindt het "wat ongelukkig gekozen'' dat ze onder de hulpverleners vallen.

  "Als je meegaat in de filosofie dat ze een vergunning moeten hebben, moet je er niet het woord 'hulpverlening' op zetten'', zei hij donderdagochtend in het EO-programma De Ochtenden op Radio 1.

  De commotie over de bijzondere parkeervergunningen van de prinsen en hun vrouwen, verbaasde de echtgenoot van prinses Margriet. "Ik wist van niets, ik verzin dit soort dingen niet.''

  Van Vollenhoven meent niet dat zijn kinderen geen recht hebben op de vergunning, maar pleit er wel voor dat die op een andere titel wordt verleend. "Ik heb het hulpverlenende element in hen nog nooit zo ontdekt.''

  De prinsen Maurits, Bernhard jr, Pieter-Christiaan en Floris hebben een hulpverlenersvergunning om in hun woonplaats Amsterdam overal te kunnen parkeren. Dat geldt ook voor hun partners de prinsessen Marilène, Annette, Anita en Aimée.

  De zonen en schoondochters van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven zijn weliswaar geen hulpverlener, maar volgens een woordvoerster van de RVD heeft de gemeente Amsterdam de vergunningen om veiligheidsredenen verstrekt.

  "Met de vergunning kunnen alle Amsterdamse leden van het Koninklijk Huis snel overal in Amsterdam parkeren. Daarmee blijft het aantal handelingen dat zij op straat verrichten beperkt en het veiligheidsrisico zo laag mogelijk'', aldus de woordvoerster van de RVD.

  Een stelling waar vader Pieter van Vollenhyoven het dus duidelijk niet mee eens is!  http://zijonline.nl/gossip.asp?GossipID=12493&roddels=51252