Nederland is kindvijandig

donderdag 2 november 2006 17:38 | Truthseeker | 2816 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Partij voor de Jongeren (Lijst 14).

ELSLOO - Een man van de straat. Zo ziet lijsttrekker Ronald van der Beek (45) van de Partij voor de Jongeren zichzelf. „Ik hou niet van vergaderen. Problemen moeten gewoon dezelfde dag worden opgelost. Ik laat me daarbij niet leiden door macht, status of ijdelheid.”

Van der Beek heeft het druk. Met het oog op de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer is de inwoner van het Limburgse Elsloo -in de buurt van Maastricht- haast dag en nacht bezig om op straat de kiezer aan te spreken en warm te maken voor zijn opvattingen.

Dat Van der Beek een juridische achtergrond heeft, is duidelijk te merken. Zo heeft zijn partij bewust geen eigen lijst, maar doet hij als nummer 8 van lijst 14 mee. Deze lijst Poortman is een vergaarbak van zeventien politici die allemaal een eigen politieke partij vertegenwoordigen. Zo staat bovenaan Huib Poortman, lid van de Groenen. Ook staan er kandidaten op van de Partij voor de Waarheid, Alternatieve Volks Partij of de Internet Partij Nederland.

Het grote voordeel van deze werkwijze is volgens Van der Beek dat de partijtjes niet afzonderlijk inleggeld hoefden te betalen en handtekeningen moesten verzamelen om mee te kunnen doen aan de verkiezingen. „Wat ons verder bindt, is dat we de burger meer willen betrekken bij de besluitvorming.”

Van der Beek laat er geen misverstand over bestaan waarom hij graag Kamerlid wil worden. „Zo’n 625.000 scheidingskinderen groeien zonder vader of moeder op omdat het familierecht op alle fronten faalt. Advocaten, rechters en de Raad voor de Kinderbescherming verdienen grof geld aan het kinderleed. Hervorming van het met bloed en tranen doordrenkte familierecht is broodnodig.”

Van der Beek neemt geen blad voor de mond. „De gevestigde orde is hypocriet. Ze debatteert maandenlang over de Schipholbrand omdat ze daarmee kan scoren. Maar dat er ieder jaar vijftig kinderen door mishandeling of verwaarlozing sterven? Daar hoor ik niemand over, maar dát is pas een kabinetscrisis waard. Kunt u drie positieve dingen noemen die de politiek ons de laatste veertig jaar heeft gebracht? Ze zijn niet te vinden.”

Nederland is kindvijandig, maar ook onvriendelijk voor ouderen, stelt Van der Beek onomwonden. „Ik wil jongeren beschermen tegen de maatschappelijke excessen van onze maatschappij: verwaarlozing, mishandeling en misbruik. Er wachten meer dan 6000 door ouders mishandelde en misbruikte kinderen op uithuisplaatsing. Zo’n 160.000 ouderen worden in verzorgingstehuizen mishandeld. Zijn we soms afgegleden naar de 17e eeuw, waarin het leven van een kind geen cent waard is?”


Lijsttrekker Van der Beek van de Partij voor de Jongeren mikt op één zetel.

Hogere kinderbijslag, invoering van kraamgeld, betaalbare starterswoningen, gratis openbaar vervoer, structurele lastenverlichting en hogere straffen voor pedofielen: dat is wat Van der Beek in de Kamer wil bereiken. „Dat spreekt mensen aan. Er is geld genoeg. Stop die bodemloze JSF- en Betuwelijnputten. Elk jaar wordt er meer dan 200 miljard euro uit de beurs van de burgers gehaald, maar we krijgen er bitter weinig voor terug.”

De lijsttrekker staat niet alleen in zijn strijd: tv-presentator Henny Huisman steunt hem in de campagne. „Ik heb maar één zetel nodig om de discussie over de werkelijke problemen in Nederland op gang te brengen. Die ga ik krijgen.”

Bron: Reformatorisch Dagblad