Discussie of kleutergedrag?

Zo 9 Maart 2008 15:59 | Geenflauwekul | 4078 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Nederland is een klein landje met 16 miljoen inwoners. Hierdoor behoort het tot de meest dichtstbevolkte gebieden van Europa. En omdat er zoveel mensen bijna letterlijk op elkaar’s lip wonen, willen er nog wel eens problemen ontstaan. Daarom hebben wij in ons land de gewoonte van tevoren afspraken met elkaar te maken, zodat een ieder weet waar hij of zij aan toe is. Dit afspraken maken doen wij door met elkaar te communiceren door middel van praten, maar ook naar elkaar te luisteren. Indien iemand zich niet houdt aan de daarna gemaakte afspraken, volgen er sancties. Ook in de andere westerse Europese landen heeft men de zelfde manier van problemen aanpakken. Tegenwoordig echter, lijkt er van discussiëren met elkaar maar weinig overgebleven. Het gezonde verstand heeft plaats gemaakt voor een gedrag dat min of meer overeenkomt met het gedrag van een kleuter in een zandbak. Krijgt men geen gelijk dan begint men te blèren en met zand te gooien. Praten en met elkaar afspraken maken is er niet meer bij.

Bijvoorbeeld bij de problemen met de islam, waarbij kinderachtige spotprentjes worden gepubliceerd en b-films worden gemaakt. Natuurlijk laten we elkaar geen (isla)mietje noemen, er zijn genoeg problemen met zogenaamde moslims. Er gaat (vooral in de grote steden) van alles fout met voornamelijk Marokkaanse jongeren. Mishandelingen, vrouwen voor hoeren uitmaken, drugsdealen etc. En ga maar eens kijken hoeveel Nederlanders je nog tegenkomt in de gevangenissen. Dit betekent echter niet dat ALLE moslims slecht zijn. Zelf ken ik Marokkanen die hier (in tegenstelling tot een fors aantal Nederlanders) nog nooit een dag zonder werk hebben gezeten, bij het WK voetbal hun raam oranje maken en hun dochters mogen er zelf voor kiezen al dan niet een hoofddoek te dragen. En wat betreft het Marokkaanse straattuig, daar spreken zij zelf schande van. Zo kan het dus ook! Om het kaf van het koren te kunnen scheiden, moet iedereen hier één kans (niet meer en niet minder) krijgen.

Daarom is het beledigen van een grote groep mensen en het tegen elkaar opzetten van mensen geen oplossing. In tegendeel, dit kinderachtige gedrag maakt de problemen alleen maar groter. Ik denk dat niemand gebaat is bij toestanden zoals in de Gaza strook en voormalig Joegoslavië. Zou het niet veel beter zijn dit kleutergedrag te staken en met elkaar bindende afspraken te maken, eventueel met sancties van terugsturen naar eigen land? En zou het voor de heer Wilders niet beter te zijn om te stoppen met allerlei soorten kreten en eens met goede integratiebevorderende afspraken te komen? Want die moslims die hier zitten (en waar de Nederlander zelf voor gekozen heeft door allochtoonvriendelijke partijen te stemmen) gaan nooit meer weg, laten we die realiteit eens goed tot ons door laten dringen.