BPRC-chimpansees blijven in Beekse Bergen

maandag 4 februari 2008 16:00 | Geenflauwekul | 3404 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De complete groep van 52 chimpansees uit het proefdierencentrum BPRC in Rijswijk blijft gehuisvest in Safaripark Beekse Bergen.Twintig chimpansees die in de eerste helft van 2008 naar DierenPark Amersfoort zouden verhuizen, blijven ook in Hilvarenbeek. De reden hiervoor is de vertraging in het vergunningentraject waardoor het nieuwe verblijf in Amersfoort niet op tijd klaar was. Alle 52 chimpansees blijven gehuisvest in twee nieuwe, ruime verblijven in Safaripark Beekse Bergen.

DierenPark Amersfoort betreurt het feit dat het de chimpansees niet kan onderbrengen vanwege de langdurige vergunningenprocedure."We hadden de dieren graag in Amersfoort gehad", vertelt Peter Kuipers, algemeen directeur van DierenPark Amersfoort. "Oorspronkelijk zouden ze al in april komen, maar toenhadden we nog geen vergunning, laat staan een verblijf. Het Ministerie gaf ons een jaar uitstel, maar nu we ook die datum niet gaan halen, moet er iets gebeuren". Het welzijn van de dieren staat uiteindelijk bij alle partijen voorop. Matthieu de Sevaux, parkmanager van Safaripark Beekse Bergen:"De dieren zijn bijzonder op hun gemak in het Safaripark. In overleg met DierenPark Amersfoort, het BPRC, de Voedsel en Warenautoriteit en de ministeries van OCW en VWS, zijn we daarom tot dit unanieme besluit gekomen. Alle betrokken partijen kunnen zich er uitstekend in vinden omdat het welzijn van de chimpansees gewaarborgd is."

Bron: Hart voor dieren

 Quote

"Zoek het ware praktische, materiële leven, maar zoek het zo dat je toch de geest ziet die er in werkzaam is: geest is nooit zonder materie, materie nooit zonder geest". Het is een opgave om zowel het kwaad onder ogen te zien, als het tegenwicht er tegen te ontwikkelen: de tegenwoordigheid van geest.
R. Steiner