Het leger is geen padvindersclub

Ma 14 Januari 2008 18:48 | Geenflauwekul | 3406 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 

Dagelijks worden we bijna doodgegooid met reclame van de landmacht, de marine en de luchtmacht. Mensen die niet het leger ingaan worden afgebeeld als watjes, terwijl het leger spanning, avontuur en een goed salaris inhouden. Zo krijgt men de indruk dat het leger een soort stoere padvindersclub is.

Dat het ook anders kan en er daadwerkelijk doden kunnen vallen hebben we de afgelopen week weer kunnen aanschouwen in Afghanistan. Nu is het zo dat het niets bijzonders is dat de aanwezigheid bestaat dat mensen kunnen sneuvelen in het leger. Net zoals een bergbeklimmer weet dat ie naar beneden kan vallen, een brandweerman weet dat ie brandwonden kan oplopen en een slager weet dat ie in zijn eigen vingers kan snijden Eigen schuld dikke bult, of toch niet?

Wie eens een kijkje gaat nemen bij het CWI ziet dat er daar vreselijk veel reclame gemaakt wordt voor het leger. Het werkloosheidspercentage is hoog en daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt door onze overheid om strijdkrachten te ronselen. Ja, ronselen omdat men bijna onder valse voorwendselen het leger ingaat. Want ook daar wordt de indruk gewekt dat het hier om een gezelligheidsclubje van stoere mensen gaat die ook nog eens geweldig kunnen verdienen.

Zo misleidt de overheid de mensen en maken zij gebruik van de heersende armoede. En onze media heeft er geen moeite mee om gewetenloos de ronselende reclamespotjes van onze overheid uit te zenden. Maar dat kun je natuurlijk verwachten van onze media. Zij zijn immers de rechterhand van de politiek. En dit allemaal voor een oorlog waar ons land niets mee te maken heeft. Een oorlog om Amerika en Israël te dienen, een oorlog om olie.

Denk daar maar eens aan als u de volgende keer weer moet stemmen. En lees dan eerst maar eens een partijprogramma (al staan daar geen plaatjes in) ipv. het nonchalante popetjesstemmen.