Nederland en de schuldhulpverlening

Zo 13 Januari 2008 15:48 | Geenflauwekul | 2969 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hier in Nederland is het heel gemakkelijk om geld te lenen. Bijvoorbeeld bij Leen van Frisia, of bij hoe heet dat bedrijf ook al weer?? Het zijn er verdomd te veel om op te noemen. Wat ik me nu persoonlijk afvraag is of die bedrijven wel beseffen dat ze (sommige) mensen in de afgrond kunnen storten. Door het aanbieden van het lenen van geld aan mensen in nood brengen ze die zelfde mensen in een gewetensvraagpositie. Wel lenen of niet lenen??

 

Vaak wint de nood van de angst om te lenen. In mijn ogen zou de angst om te lenen groter moeten zijn, omdat je sneller in de schulden raakt. En in de schulden zitten is niet lekker: ik spreek uit ervaring want het regelen van een schuldsanering is niet leuk. Je moet al je persoonlijke én financiele gegevens vrijgeven, je hebt totaal geen controle meer over je eigen geld. Bovendien moet je ook nog eens geld betalen voor je vrijwillig in een traject kan stappen. (het lijkt niet veel, die € 4,50 voor het BKR-rapport, maar het is toch weer een maaltijd, als je van een uitkering leeft en zuinig kunt doen).

En juist als je een uitkering hebt, is het moeilijk te overleven bij een schuldsaneringsregeling. Je hebt weinig geld, en wil toch gewoon kunnen eten. Het is echt de eindjes aan elkaar knopen, aan het einde van de maand leef je op overgehouden restjes, giften van familie of vrienden of met wat geld wat je van hen moet lenen. Dat geld moet je dan de volgende maand weer terug betalen, dus dan zit je weer met hetzelfde probleem.

Mijn advies aan alle mensen is dan ook, laat Leen lekker links liggen, en probeer het zelf op te lossen, want met lenen schiet je geen ene klote op. Het brengt je alleen dieper bij de rand van de afgrond!