Aardse Sprinkhanen

Za 12 Januari 2008 17:12 | Geenflauwekul | 3734 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De film Cocoon zal iedereen waarschijnlijk nog wel kennen. Het is een verhaal waarin cocons op Aarde opgehaald worden, waarin wezens van een andere planeet zitten. Ouderen ontsnappen dagelijks vanuit hun sleur in het bejaardenhuis om een potje te gaan zwemmen en ontdekken de cocons. Ook ontdekken zij dat deze cocons hun weer verjongt. Een van de mooiste films ooit, omdat deze blootlegt wat onze grootste wens is, namelijk het eeuwige leven, zonder pijn, ziekten, verdriet en oorlog.

 

Het zet je aan het denken. Er zijn ontelbare planeten en sterrenstelsels in het heelal, het zou toch wel heel bijzonder zijn als we alleen zouden zijn. Ergens daar in het heelal moeten toch civilisaties zijn die iets gevonden hebben om het leven te kunnen rekken. Hoe lang zouden zij leven 1000, 2000 jaar of misschien wel eeuwig? Nu zullen velen zeggen, die zijn er niet anders hadden ze aan ons al lang laten weten dat zij bestaan. Maar is dat wel zo? Zouden zij hun bestaan nou echt willen laten weten aan ons mensen die hun eigen wereld aan het vernietigen zijn?

Dagelijks worden er steeds meer UFO’s waargenomen. Zelfs de grootste critici kunnen niet ontkennen dat er iets gaande is. De vraag is, wat zijn deze UFO’s, natuurverschijnselen, of worden we misschien in de gaten worden gehouden door buitenaardsen. Indien het inderdaad aliens zijn die ons bezoeken dan zijn er een paar dingen zeker. Zij moeten van buiten ons zonnestelsel komen, tenzij de NASA binnen ons zonnestelsel leven heeft gevonden, maar dit voor ons verzwijgt. Een goede reden om dit te verzwijgen zou voor de hand liggen. Met buitenaardse technologie kunnen ultramoderne wapens worden gemaakt. Ervan uitgaande dat er binnen ons zonnestelsel buiten de Aarde geen leven zou zijn, moeten zij dus van heel ver zijn gekomen. Dan zou het voor de hand liggen dat zij kunnen reizen met een snelheid die gelijk of vele malen sneller ligt dan de lichtsnelheid. Hiervoor zouden zij over een voor ons onvoorstelbare technologie moeten beschikken.Omdat materie nou eenmaal niet met de snelheid van het licht (of sneller) kan reizen, zullen zij de technologie moeten hebben zich te ontdoen van hun materie om als een energiebron te kunnen reizen en daarna bij aankomst eventueel weer over te gaan op hun eigen vaste vorm. Ten aanzien van hun technologie zouden wij Aardbewoners zoiets als Neanderthalers, of misschien zelfs een nog primitievere levensvorm zijn. Kortom, zouden wij wel interessant genoeg voor hen zijn? Vergeleken met onze situatie: wel eens geprobeerd te praten met een aap? En, heb je er veel van geleerd. En stel dat zij zouden landen en ons hun technologie zouden uitleggen. Zouden grootmachten zoals Amerika, Rusland en China deze technologie voor zichzelf willen houden om te misbruiken voor oorlogsdoeleinden of voor economisch gewin? In ieder geval zou het niet gebruikt worden voor het algemeen nut.

De Aarde zendt al zo’n 100 jaar signaal uit. Eerst door middel van radiogolven, later kwamen daar de televisiegolven bij. Deze signalen reizen met lichtsnelheid dus deze zijn al 100 lichtjaren verdergekomen. Zij zijn misschien al ontvangen door buitenaardse beschavingen. Maar welke signalen ontvangen zij dan?. Ruim 99% van deze signalen gaan over dood en ellende. We noemen dit amusement. Zou een volk dat waarschijnlijk vele malen geavanceerder is dan ons ook genieten van andermans dood en ellende zoals wij mensen op de Aarde dit doen? Zouden zij ook hun planeet onleefbaar maken door alle bomen om te hakken en alle dieren uit te moorden voor geld. En als de planeet niet meer te redden is dan weer verder willen gaan naar de volgende planeet om deze ook te vernietigen zoals wij dit maar al te graag zouden willen? Nee, zaken zoals oorlog en ellende zou men waarschijnlijk niet eens kennen. In tegendeel, ze zouden bang voor ons zijn. Bang dat ook zij worden besmet met oorlog en de drang naar geld ten koste van alles. Aardse parasieten zouden zij ons vinden. Wij komen steeds verder de ruimte in. Zouden zij ons toelaten in hun buurt? Wij die als een sprinkhaan van planeet naar planeet willen vliegen om ze één voor één kaal te vreten? Waarschijnlijk zouden ze ons verdelgen, zoals dat hoort met ongedierte. Nee wat dat betreft hebben wij Aardlingen nog een hoop te leren. En wie weet, als we er rijp voor zijn, misschien dat we dan nog eens contact zullen krijgen. Tot die tijd laat men ons links liggen.