Foutparkeren fietsers

Di 29 Januari 2008 16:31 | Geenflauwekul | 2564 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Toen ik vandaag terugkwam van mijn dagelijkse boodschappen, merkte ik een papiertje op dat aan mijn stuur was bevestigd. Bij het bekijken van dit vodje zag ik dat het van de politie afkwam. Het betrof een waarschuwing dat mijn fiets de volgende keer wellicht opgetakeld zou worden, dit omdat ik foutparkeerde volgens de politie. Nu had ik al rondgekeken of er nog ruimte was bij een zogenaamd “nietje”, u weet wel zo’n metalen u-vorm bestemd om je fiets tegenaan te zetten. Dat is beter, omdat ik daar ook mijn fiets aan vast kan maken. Deze waren allemaal in gebruik. Een kleine 100 meter verder is een betaalde fietsstalling en om nou geld uit te gaan geven voor die 10 minuten dat ik effe weg ben boodschappen doen, is ook geen goed plan. Dus zet ik gewoon even de fiets tegen de voorgevel, met dus het gevolg een waarschuwing van der polizei.

 

Na jarenlang de automobilist uitgeknepen te hebben door overal parkeermeters neer te zetten, de brandstofprijzen kunstmatig hoog te houden en allerlei zogenaamde milieumaatregelen, waarvan overigens geen enkele cent naar het milieu gaat, is nu de fietser de pineut.

Dus wil je een keer goed bezig zijn voor het milieu en laat je de auto een keer staan, dan is het ook weer niet goed. De fietser zal steeds vaker moeten gaan betalen voor een parkeerplaats. Ik ben benieuwd wat men nog meer in petto heeft voor de fietser. Verplicht chippen, fietsrijbewijs, APK keuring voor de fiets, RDW nummer en kenteken voor de fiets zullen wellicht ook niet lang meer uitblijven. Brengt immers allemaal geld in het laatje toch?

Ik heb het papiertje er afgehaald en ik zal het bij de eerste de beste politieauto die weer eens “foutgeparkeerd” staat (want de politie geeft zelf altijd het beste voorbeeld) onder de ruitenwissers doen.

En wat de politiek betreft. Met zulke rare methoden om geld uit de zakken van de burgers te kloppen ben ik van mening dat zij zelf maar eens gekeurd moeten worden. Wedden dat zij niet helemaal apk in hun hoofd zijn?