Amerikanen waarschuwen voor griepmedicijn Tamiflu

dinsdag 14 november 2006 11:23 | Frank | 4073 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
WASHINGTON - De Amerikaanse autoriteiten waarschuwen voor psychiatrische afwijkingen door gebruik van het griepmedicijn Tamiflu. Patiënten die het middel nemen, moeten goed in de gaten worden gehouden in verband met mogelijk abnormaal gedrag. De waarschuwing moet voortaan op de bijsluiter.


De Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit FDA reageert op ruim honderd nieuwe gevallen van ongebruikelijk psychiatrisch gedrag bij kinderen die Tamiflu hadden genomen, zoals een delirium of hallucinaties. Het betrof vooral Japanse jongeren. De FDA benadrukte dat er geen verband tussen het antivirale medicijn en het gedrag is aangetoond, meldden Amerikaanse media dinsdag.
Bron: Telegraaf

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti