Leren wij de lessen wel goed?

Di 27 Juni 2006 22:06 | Frank | 2355 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De oorlogen in Afghanistan en Irak zijn nu al enkele jaren bezig.
De ' War on Terror ' schijnt geen einde te kennen. Hoe staan wij er nu voor, is de wereld veiliger geworden, gaat het nu beter in Afghanistan en Irak als voor de invasie van de VS en Engeland?verbonden harten


Niet alleen in Nederland maar overal ter wereld beginnen steeds meer mensen te beseffen dat de 
' War on Terror ' eigenlijk helemaal geen oorlog is tegen het terrorisme maar tegen alles wat zich niet wil conformeren aan de regels zoals die gelden in de westers georiënteerde landen. Landen als Afghanistan en Irak liggen in puin en de opbouw, zoals die beloofd is door het westen, laat op zich wachten en zal naar alle waarschijnlijkheid voor rekening komen van de landen zelf. Wij brengen gerechtigheid en vrede is de slagzin van de aanvallende partijen maar de realiteit laat ons een heel ander beeld zien van die gerechtigheid en vrede.
Zonder proces, aanklacht, recht op een advocaat of zelfs een telefoontje naar een dierbare worden mensen nog steeds opgepakt in verschillende landen van de wereld en weggestopt in gevangenissen die eigenlijk geeneens het predikaat gevangenis mogen dragen, in principe zijn het gewone concentratiekampen waar de gevangenen minder rechten hebben dan de dieren. Dat is de harde werkelijkheid van onze vrede en gerechtigheid.

Waar ik nog het meest van opkijk is het feit dat zeer weinig mensen zich ook maar iets aantrekken van dit alles en oogluikend, vluchtend in schaamte, met de tweede wereldoorlog in het achterhoofd, menen dat ze het dan wel verdiend zullen hebben.
Geen regeringsleider staat op en laat het achterste van zijn of haar tong zien, wij hebben met zijn allen gezworen na de tweede wereldoorlog dat dit nooit meer zou gebeuren, nu laten wij het zelfs toe en steunen de initiators achter deze massavervolging.

In bijna alle westerse landen zien wij steeds meer propaganda op tv van het leger, kom erbij, doe mee, kijk eens welk geweldig werk wij gedaan hebben in Afghanistan, wij brengen er vrede en helpen aan de opbouw. Onder het mom van deze woorden worden er duizenden soldaten gestuurd naar deze landen waar al snel blijkt dat vechten eigenlijk de echte reden is om ze er heen te sturen. Met trots staat dan ook in de kranten dat 'onze jongens' nu al meer dan 37 terroristen ( lees verzetsstrijders ) gedood hebben.
Als de krant schrijft dat het terroristen zijn en het nieuws laat dit ook zien dan zal dat wel zo zijn. Maar is dat ook wel zo?

Uit betrouwbare bronnen weten wij dat het nieuws, met name over de oorlog in Afghanistan en Irak aangeleverd wordt door organisaties die zwaar betaald krijgen om propagandamateriaal te maken om de steun van de bevolking te behouden. Een van de eerste propagandafilmpjes was die van het standbeeld van Sadam Hoesein, een vrolijke menigte danste om het omgetrokken standbeeld en schreeuwde luidkeels dat Sadam dood moest. In werkelijkheid werden er een aantal mensen gerekruteerd, die precies dat deden wat de programmamakers voor ogen hadden. Niet alleen de VS maakt zich schuldig aan dit soort propaganda maar ook de media van Europese landen hebben deze beelden tot vervelens toe op ons netvlies gebrand. Hebben wij dan echt niks geleerd van die andere oorlog zo'n 60 jaar geleden?
Schijnbaar wel, propaganda was in Duitsland belangrijk om het volk op de hand te krijgen van der Fuhrer en valse berichtgevingen waren nodig om het thuisfront vrolijk en actief te houden, nu, 60 jaar later, gebeurt precies hetzelfde en de meeste zien het geeneens.

Alsof dit alles nog niet erg genoeg is wordt er niks gedaan om de burgerbevolking te onderscheiden van de echte verzetsstrijders. Als er ook maar 1 belangrijke man, volgens de inlichtingendiensten en gemarkeerd in een kaartspel ( geeft ook te denken ) aanwezig blijkt te zijn in een woonwijk of gebouw wordt resoluut het hele gebouw of zelfs een hele wijk platgegooid met bommen. Honderdduizenden zijn door dit soort acties om het leven gekomen en meestal bestaat het grootste deel daarvan uit vrouwen en kinderen. Geeft de oorlog tegen het terrorisme ons dit recht? Dit heeft niks meer met recht te maken, dit is pure genocide onder het mom van terrorismebestrijding. Ziet U ook weer de parallellen met de tweede wereldoorlog en de aanloop daarvan? Ik wel!

Wat doen wij om dit alles een halt toe te roepen?

Als ik de kranten lees en de reacties op artikelen over de oorlog valt mij altijd 1 ding op. Het gaat nooit over de doden die er weer eens gevallen zijn tijdens de zoveelste razzia of aanval op een zgn. terroristenbolwerk. Het gaat over links en rechts, democraten en liberalen. De honderdduizenden dode vrouwen en kinderen, oude en jonge mannen, vaak geeneens bewust van wat ze fout gedaan hebben worden ter kennisgeving aangenomen maar de klemtoon in de gesprekken ligt meestal op het politieke vlak. De een zegt dat de ander een racist is en de ander zegt weer tegen de een dat hij een linkse rakker is en zijn bek moet houden, waar gaat het eigenlijk om?

Zo hebben wij natuurlijk ook nog de oorlogen die woeden in Afrika tussen verschillende stammen en volkeren die wapens aangeleverd krijgen door het Westen om elkaar af te slachten. Geboortebeperking wordt er geroepen om het probleem in Afrika op te lossen maar is dat wel de oplossing, wat is eigenlijk het probleem?
Afrika is als een van de eerste continenten bezocht door ons Westerlingen om vrede en welvaart en geloof te brengen, de ellende die er nu heerst, is een rechtstreeks gevolg van hetgeen wij hen aangedaan hebben. Wij hebben hun rijkdommen geplunderd en tevens miljoenen mensen verscheept als vee om voor ons onder erbarmelijke, mensonwaardige omstandigheden te moeten werken. Wij hebben ze geleerd hoe oorlog te voeren en zonder scrupules je vriend, familie, kind af te maken naar ons voorbeeld. Nu doen wij precies hetzelfde, wij komen onder het voorwendsel vrede te brengen en welvaart maar doen precies dat wat wij eeuwen geleden ook al in Afrika deden.

Afghanistan en Irak zullen de komende honderd jaar nog niet af zijn van het trauma dat wij hen aandoen en waarschijnlijk zal een gewone staat helemaal niet meer mogelijk zijn.
Wij hebben blijkbaar niks geleerd van onze zwarte geschiedenis die gek genoeg ook nog eens de 'Gouden Eeuw ' genoemd wordt, ook het slavendrijven zijn wij nog niet verleerd, nu heet het anders, 'War on Terror' maar het principe blijft hetzelfde en de tweede wereldoorlog, tja, nu noemen wij het geen oorlog meer maar ingrijpen in een totalitair regime. De spindokters spinnen er garen bij.

Schaamte, verdriet, moedeloosheid en pijn zijn zaken die wij schijnbaar alleen nog maar op ons eigen kleine wereldje kunnen reflecteren.

Ik schaam mij, heb verdriet van wat ik zie, wordt moedeloos van de aanhoudende propaganda stroom om al die oneerlijke oorlogen te rechtvaardigen en constateer met pijn in mijn hart dat wij echt helemaal niks geleerd hebben van onze ' roemrijke' geschiedenis.


internationale vredesvlag


Als U de volgende keer weer eens beelden ziet van deze oorlogen, besef dan dat het hier om mensen gaat, mensen zoals U en Ik met ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen. Er zullen rotte appels tussen zitten maar rechtvaardigt dat deze genocide die ' War on Terror ' heet?!

Kijk naar onze geschiedenis en leer de lessen die anderen voor ons genomen hebben, laat deze lessen niet voor niks zijn geweest!!!

Nexus

Bron: Soeverein Onafhankelijk Persbureau Nederland