Kabinet heeft begroting 2007 rond

Vr 25 Augustus 2006 01:40 | Frank | 2848 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

DEN HAAG - Het kabinet is het donderdag eens geworden over de begroting van 2007. Volgens minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken gaat het om een pakket maatregelen dat zowel solide als asociaal is.

Zowel De Geus als zijn collega Gerrit Zalm (Financiën) toonde zich tevreden, maar zij wilden verder geen mededelingen doen. De begrotingshoofdstukken worden op Prinsjesdag openbaar.

Volgens ingewijden is er in elk geval sprake van extra geld voor verpleeghuizen. Het gaat om 431 miljoen in vijf jaar, waarvan volgend jaar 63 miljoen beschikbaar komt. Ook trekt het kabinet enkele tientallen miljoenen uit voor tbs-beleid en voor glastuinbouw. Daarnaast neemt het maatregelen om de stijging van de zorgpremies volgend jaar af te zwakken.

Kinderopvang
In het voorjaar sprak het kabinet al een pakket maatregelen voor lastenverlichting af van in totaal ruim 1 miljard euro. Daarvan is ongeveer 500 miljoen bestemd voor een verlaging van de WW-premie en zo'n 250 miljoen om de kinderopvang goedkoper te maken en de kinderbijslag te verhogen. De rest wordt gebruikt om de vennootschapsbelasting voor bedrijven te verminderen.

Uit uitgelekte berekeningen van het Centraal Planbureau is gebleken dat het financieringstekort van het Rijk volgend jaar iets boven nul zal uitkomen. De koopkracht van burgers zal gemiddeld met 1 procent stijgen.

Das niet mis he 1 procent voor die 48 die ik van mijn salaris moet inleveren.

Bron: Nu.nl