Indymedia levert je gegevens binnenkort aan de AIVD.

Za 1 April 2006 21:05 | Frank | 3724 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Indymedia levert je gegevens binnenkort aan de AIVD. Als het aan het kabinet ligt wordt Indymedia en alle andere webfora binnenkort verplicht om al jouw gegevens aan de AIVD te leveren

Er ligt een nieuw wetsvoorstel klaar waarin de AIVD onbeperte datamining mag toepassen op allerlei bestanden, en waarin ook hosters, nieuwssites en webfora zoals Indymedia verplicht worden om alle verkeersgegevens op te slaan en aan de AIVD te leveren.

Indymedia en alle andere webfora, weblogs en webhosters, moeten dan bij gaan houden wanneer en hoe vaak je deze site bezoekt, wat je hier doet, wie je bent, vanaf welke computer en via welke verbinding je Indymedia bekijkt, en vanaf welke site je komt en waar je daarna heen gaat. Indymedia moet waarschijnlijk ook bijhouden welke software en hardware je gebruikt. In elk geval moet Indymedia zo precies mogelijk registreren wie je bent, wat je doet en met wie je omgaat. Niet alleen als je verdacht bent. Maar bij iedereen moet dit. Want in democratisch Nederland is iedereen per definitie verdacht.

Waarom wordt in een democratisch land precies bijgehouden wat haar burgers vinden? Waarom onderzoekt onze geheime dienst jouw vrijheid van meningsuiting? Wat zijn dit voor een KGB-praktijken?

Laten we in verzet komen tegen de waanzinnige uitholling van onze burgerrechten. Terrorisme is verschrikkelijk, maar wordt door onze regeringen slechts als smoes gebruikt. In het verkeer sterven in Europa wekelijks meer mensen dan door terrorisme in de hele wereld in het hele jaar. Toch is er niemand die oppert om autoliefhebberij tot een strafbare mening te bestempelen, om autobezitters maanden zonder proces of bewijs op te sluiten, of om in kaart te brengen wie er allemaal een fiets heeft, want wie weet, gaan ze ooit verder en kopen ze een auto. Elk gevoel voor maat is volledig uit handen gegeven.

Indymedia en de rest van internet moet een veilige plek blijven om je mening te uiten. Nederland mag niet verworden tot een gemaskeerde dictatuur waarin de geheime dienst bepaalt wat je mag denken en wat niet.

www.bof.nl
Bron: Indymedia; Niburu