Mexicanen implanteren onderhuidse chips

Do 21 Augustus 2008 20:06 | Frank | 5390 keer bekeken | 1 reactie | 2 x aanbevolen

QUERETARO -  Eerst waren het de Mexicaanse ambtenaren die gechipt werden en nu ook welvarende Mexicanen die doodsbang zijn voor ontvoering, laten steeds vaker chips onder hun huid aanbrengen die zijn verbonden met satellieten. Op die manier kan de politie hen overal vinden, zelfs als ze vastgebonden in een kelder of kofferbak liggen.

De officiële kidnapcijfers zijn in Mexico tussen 2004 en 2007 met 40 procent toegenomen. Samen met conflictzones als Irak en Colombia is Mexico het land met het grootste risico op ontvoering.

Het implanteren van de chip kost duizenden dollars en ook het jaarlijkse onderhoud is duur, maar zelfs gezinnen uit de middenklasse ondergaan de kleine ingreep. De Mexicaanse producent van de chips, het bedrijf Xega, zag haar omzet dit jaar al met 13 procent stijgen.

De firma injecteert de chip, die eruit ziet als een rijstkorrel en omhuld is met kristal, in het lichaam van de klant. Een zender stuurt dan signalen naar een satelliet die de locatie van een persoon met precisie kan vinden.

Bron: Telegraaf

Reacties

  Relax... it is just a gadget

  Vr 22 Augustus 2008 17:48 | Frank |

  Zoals je hier kan zien gaat het om de alom bekende verichip en niet om een speciaal ontwikkelde chip die ineens superpower bezit. Hier wordt op de website van Xega ook duidelijk hoe deze techniek precies werkt.

  Deze chip kan niet worden gebruikt als tracking device zonder een groter GPS (global positioning control) apparaat (bijvoorbeeld een mobieltje). Iets wat ontvoerders natuurlijk heel makkelijk kunnen vinden en vernietigen.

  Dit is overduidelijk een reclamestunt van verichip en Xega voor een veel te duur hebbedingetje. (gadget)
  Kosten van de verichip alleen zijn 150 euro, zelfs gratis bij Baja beachclub bij aankoop van genoeg drank, maar nadat Xega er een telefoon bij doet stijgt de prijs naar 4000 euro.

  Ok hoe werkt het dan precies.
  Iemand met een geïmplanteerde chip heeft ook een mobiele telefoon met een rfid ontvanger deze telefoon staat in verbinding met een satelliet of grondstation (UMTS) en de geimplanteerde chip. De telefoon is te traceren tot op 10 meter nauwkeurig. zodra de telefoon meer dan 10 meter is verwijderd van de persoon met de chip in zijn arm, of door een druk op een knop, gaat er een alarm af bij Xega. Dit bedrijf, of de gealarmeerde politie, komen u dan reden uit uw benarde situatie. ehum als het goed is.
  Goed de chip is dus een overbodige gadget, omdat je telefoon al prima te traceren is.

  Ik denk dat ik dit artikel te snel heb overgenomen van het ANP

  Stop-verichip petitie