SP eist opheldering over paspoortchip

Vr 8 Augustus 2008 17:51 | Frank | 3479 keer bekeken | 2 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) moet snel opheldering geven over het mogelijk misbruik van de paspoortchip. Dat eist de SP vrijdag nadat een onderzoeker van de Universiteit van Amsterdam stelde dat de chips kunnen worden gekloond.

SP-Tweede Kamerlid Arda Gerkens wil duidelijkheid van de staatssecretaris. "Waarom worden burgers eerst op kosten gejaagd door verplicht een duur paspoort aan te schaffen en dan blijkt het systeem niet te werken", aldus Gerkens. Ze vindt het vreemd dat een systeem wordt aangeschaft en vervolgens niet goed wordt gebruikt. "Het is net als een duur alarmsysteem aanleggen voor je huis en het vervolgens niet aanzetten".

Het ministerie van Binnenlandse Zaken ontkent dat de chip in het Nederlandse paspoort en de Nederlandse identiteitskaart is gekraakt. Volgens een woordvoerder zijn de gegevens op de chip met uitleesapparatuur wel te lezen, maar is dat juist de bedoeling.

Lees hier verder

Bron: depers.nl

Reacties

  Veiligheid ? Het gaat om het recht van bescherming van je gezinsleven !

  Do 14 Augustus 2008 21:59 | Aservire |

  Heerlijk die artikelen over die onveilige chips. Heerlijk, want het leidt zo heerlijk af wat echt belangrijk is !

  We willen namelijk helemaal geen chips !

   

  Maar tja, het volk wordt bang gemaakt met onderzoekjes en proefjes en roept om BETER beveiligde paspoorten.

  Het gaat niet om beter beveiliging, het gaat om mijn EVRM 8 recht om de staat buiten mijn prive en gezinsleven te hebben.

   

  Affin, u maakt zich zorgen om de onveilige chip. de overheid heeft de oplossing al: het implantaat.

  Stroopt u vast u mouw op ? Want de geinplanteerde chip is namelijk gegarandeerd veilig.........(en hoeft u ook niet meer van die onveilige artikeltjes te lezen en na te blaten......in plaats van zelf na te denken !)


  Petitie No-Verichip

  Vr 15 Augustus 2008 00:14 | Frank |

  Daarom ben ik ook een bezig met het inzamelen van handtekeningen voor een petitie tegen deze verichip. En jij?
  Heb jij al getekend? Zo niet onderteken dan nu de petitie voordat u gebrandmerkt wordt en we in een maatschappij leven waar je alleen nog boodschappen kan doen met een chip in je arm.

  Overigens is die verichip ook al te hacken