Keuze tussen nieuwe renaissance of politiestaat

Di 17 Oktober 2006 23:49 | Frank | 2915 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Aan de Tweede Kamerverkiezingen doen tal van nieuwkomers mee. Zo ook Jan van Aken (51) van de Partij voor de Waarheid (PvdW), die voortkomt uit Dit Kan Niet Waar Zijn.nl. De partij doet mee als onderdeel van de Blanco Lijst (ofwel lijst Poortman), een bonte stoet van wereldverbeteraars. "Het is ernstiger dan ik ooit gedacht had."

Een goedlachse Jan van Aken leidt me de trap af naar wat hij gekscherend de 'War Room' noemt, een kelder onder zijn huis met een grote tafel en een white board. Daar vinden temidden van tientallen explosieve boeken vergaderingen plaats van de licht subversieve partij, strijdend voor de waarheid. Het heeft iets van een spannend jongensboek.

Die spanning wordt tastbaar als Van Aken een recente foto laat zien van zijn auto: de zij- en achterruit zijn volledig ingeslagen. En dat in een keurige buurt in Amstelveen. "Volgens de politie doet een junky zoiets niet. Dit lijkt op intimidatie, en zo voelt het ook. Maar ik ga door."

Jan van AkenDe naam 'Partij voor de Waarheid' roept associaties op met de CPN en de Sovjetkrant Pravda.
"We stoorden ons aan de verdraaiïng van de feiten. Dat komt toch neer op leugens, en daar zet je iets tegenover. Journalisten horen volgens de beroepscode trouwens te schrijven over de waarheid."

Hoe denk je dat het komt dat de reguliere politiek en media de mogelijkheid van een zogeheten 11-september-complot niet serieus nemen?
"Wie twijfelt aan de officiële versie wordt neergezet als complotdenker en lichtelijk belachelijk gemaakt, terwijl men niet inhoudelijk op de argumenten ingaat. Daar zijn wij verbaasd over. Daarom moet er een tegenwicht worden gevormd. Wij willen dat men ingaat op de feiten en nader onderzoek doet."

Lees hier verder

Bron: Loopbaan.nl

Reacties

    Loopbaan.nl? apart....

    Wo 18 Oktober 2006 09:48 | Truthseeker |

    Ik ben aangenaamd verrast om te zien dat een site als loopbaan.nl zoiets plaatst.  Super!