Nederland verplichte afdracht DNA

woensdag 18 oktober 2006 08:55 | Frank | 2837 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

HILVERSUM - Een meerderheid van de Nederlanders (83 procent) wil dat mensen die verdacht worden van een misdrijf verplicht DNA afstaan. Dat blijkt uit een opinieonderzoek in opdracht van het NCRV-programma Netwerk. De ondervraagden spraken zich uit over de vraag 'Hoe maken we Nederland veilig?'

Uit de enquête, die woensdagavond door het programma wordt gepresenteerd, blijkt dat Nederlanders vooral veel zien in 'repressieve maatregelen' zoals meer blauw op straat, meer bevoegdheden voor de politie en het strenger en sneller straffen van criminelen. Zo vindt maar liefst 92 procent van de Nederlanders dat criminelen sneller moeten worden vervolgd. 85 Procent meent dat er meer cameratoezicht in winkelgebieden moet komen.

Als een grote meerderheid van de bevolking (73 procent) haar zin krijgt, kunnen tbs'ers straks alleen nog op verlof met een elektronische polsband om, waarmee ze altijd te lokaliseren zijn. Verder zien veel mensen wel wat in armoedebestrijding (78 procent) en een straatverbod voor overlastplegers (75 procent).

Ow nou dan doen maar zo'n chip

Bron: Het parool
Externe link: http://www.parool.nl

 Quote

Op dezelfde plek waar ik vandaag zit,kwamen anderen eeuwen geleden zitten.Nog duizend jaar zullen anderen komen.Wie is de zanger en wie luistert?
Nguyen Cong Tru