De nieuwe datum

Zo 17 September 2006 23:44 | Frank | 2571 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Op 11 september hadden we 11 september en op 6 mei was het 6 mei. Binnenkort zal er een nieuwe datum zich aandienen, die zich collectief in ons geheugen zal nestelen. Dat zal niet de datum zijn dat Irak wordt aangevallen, want dat gebeurt niet in het Westen en boeit ons dus uiteindelijk geen ene reet.

Terwijl er op die dag toch echt wel iets staat te gebeuren: de openingsaanval van de Amerikanen alleen al bestond uit 3000 bommen en raketten. In de eerste 48 uur worden er drie- tot vierhonderd Tomahawksraketten afgevuurd, meer dan tijdens de complete Golfoorlog van '91. Een Pentagonofficial verklaarde dat geen plek in Irak meer veilig zal zijn, maar achteraf zullen ze vast en zeker verklaren dat ze vooral militaire doelen hebben gebombardeerd.
Maar dat alles zal niet de gebeurtenis zijn die wij ons later nog zullen herinneren op basis van de datum alleen.

De nieuwe datum zal de reactie op die bombardementen zijn, want die zal er ongetwijfeld vroeg of laat komen. Misschien niet tijdens de oorlog, zodat die wel eens snel gevochten kan zijn, maar dan zeker wel als de kaarten in het Midden-Oosten opnieuw worden verdeeld en de kaarten met olie en geld richting Westerse aandeelhouders gaan.
Dan kunt u er zeker van zijn dat dat nieuwe reacties uitlokt; is het niet van de dictator Saddam Hussein, dan is het wel van die man met die baard, van wie ook George Bush zijn naam lijkt vergeten.

Maar wat zal die tegenactie zijn? Laten we daar nou eens over nadenken! Bedoelde Balkenende dat tenslotte ook niet toen hij ons opriep waakzaam te zijn? Dan moeten we natuurlijk eerst bedenken waar dat gevaar in kan schuilen! In de regering misschien?
Een vliegtuig op het Witte Huis in een tweede poging? Iets met de attracties in Disneyland? Iets in het eten van McDonalds en dat dan wereldwijd? Je weet het niet. De Twin Towers had iedereen ook van te voren kunnen bedenken, maar zat zo vernuftig in elkaar dat niemand het ook daadwerkelijk had zien aankomen. Laten we daarom onze creativiteit eens bundelen en met een prijsvraag de tegenactie alvast achterhalen.
Wat voor originele actie zal er volgen op de aanval op Irak?
Stuur je voorspellingen en creatieve terreurdaden naar:

denieuwedatum@hotmail.com

En win één van de fantastische prijzen!
Omschrijf kort wat voor actie je in gedachten had, hoe het wordt uitgevoerd en maak eventueel een schatting van het aantal slachtoffers.
Als je wilt mag je er ook nog een voorspelling bij doen wanneer dit alles zich zal afspelen, maar je hoeft geen compleet draaiboek in te leveren.
De creatiefste inzendingen worden beloond met een verhalenbundel van mijn hand en wie weet regelt Giel nog wel een leuke hoofdprijs. Over twee weken worden de prijswinnaars in de uitzending bekend gemaakt, alhoewel we bij een juiste creatieve voorspelling ook niet te beroerd zijn om de prijs al eerder uit te reiken.

D.C. Lama

Bron: theovangogh.nl