CBP: registratie domeinnaam moet anoniem kunnen

vrijdag 11 november 2005 23:46 | Frank | 2561 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
ZEIST - Registratie van een domeinnaam moet eenvoudig anoniem kunnen. Nut en noodzaak voor algemene toegang tot de gegevens van de beheerder van een internetdomein ontbreken, verklaarde J. Broekema donderdag op zijn voorlaatste dag als lid van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Broekema meent dat er geen directe aanleiding is om de domeininformatie voor iedereen beschikbaar te maken zoals de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) al jaren doet. Het is volgens het CBP niet de bedoeling dat alles van het ene op het andere moment in een kluis verdwijnt, maar het moet voor belangstellenden eenvoudig zijn om hun persoonsinformatie verborgen te houden.

SIDN staat aan de vooravond van een zogenoemd domeinnaamdebat. Anonieme registratie is geen onderwerp van discussie, verklaarde een woordvoerder donderdag. SIDN spreekt van een nieuw inzicht. "Het lijkt me dan tijd voor een goed gesprek."

De woordvoerder benadrukt dat SIDN zorgvuldig met de persoonsinformatie omgaat. Vijf jaar geleden is met het CBP bijvoorbeeld een maximumaantal informatieverzoeken per dag afgesproken.

Het is overigens nu niet onmogelijk om een domeinnaam anoniem vast te leggen. Er zijn bedrijven die zulke diensten aanbieden en dan als contactpersoon voor een bepaalde internetpagina optreden.

Bron: NU.NL
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter. Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde ontstaan uit begaanheid met alle wezens. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.
Onbekend