Flater bij inval om papegaai

Di 29 November 2005 15:12 | Frank | 2761 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
AMSTERDAM - Een negen man sterk politielegertje is de woning van Eindhovenaar Henk van Netten binnengevallen om een papegaai in beslag te nemen. Een blunder want Henk (40) heeft helemaal geen papegaai! 
 

  Flater bij inval om papegaai

De agenten forceerden het slot van de voordeur en doorzochten, in het bijzijn van een rechter-commissaris en een officier, het hele huis terwijl de bewoner niet thuis was. Van Netten, operation-manager bij een groothandel in gordijnstoffen, is woedend over de politieactie: "Nooit een papegaai gehad, zelfs geen kanariepietje", zegt hij. "Ik heb twee dikke luie katten en that's it."

Van Netten kwam eind vorige week om halfnegen in de avond thuis van zijn werk toen hij merkte dat de sleutel van zijn voordeur niet meer paste. " Ik zag een briefje van de politie hangen dat ik naar het bureau moest komen om drie nieuwe sleutels op te halen, omdat het slot veranderd was. Op het bureau kreeg ik geen enkele verklaring. 'Kijk thuis maar op tafel, daar ligt wel een brief'."

Schade

Eenmaal weer binnen in zijn eigen huis lag er inderdaad een schrijven op tafel. "Ze waren op zoek naar een papegaai", vervolgt Henk. "Ik vrees dat zij zich hebben vergist in het huis. Maar ik zit wel met schade. De voordeursleutel past niet aan de binnenzijde. En het slot van de achterpoort is gemold. Hebben ze niet eens gerepareerd. Ik heb tig keer gebeld en gevraagd om uitleg maar de politie heeft niets meer laten horen. Geen excuses, niks! Het slaat nergens op! Ik ben ook behoorlijk pissig. Ze stormen zomaar met negen man je huis binnen voor een of andere papegaai die niet eens bestaat, althans niet bij mij." Ook gisteren moest de Eindhovense politie een verklaring schuldig blijven. "Juist is dat we daar zijn binnengevallen om papegaaien in beslag te nemen", meldt zegsman Tini Gilsing. "Die waren er niet. De betrokken onderzoeksleider is nu niet in huis. We kunnen dinsdag wat meer duidelijkheid geven." Henk: "Als ik zoiets in een Louis de Funès-film zou zien, dan zou ik me kapot lachen. Zie je het al voor je? Negen agenten op zoek naar een papegaai? Maar dit is bittere ernst!"

Bron: Telegraaf