Politie zoekt verdachten moord Sévèke

Vr 18 November 2005 11:07 | Frank | 3018 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De politie in Nijmegen is op zoek naar twee mannen die dinsdagavond in een donkerrode Opel Vectra in de Van Welderenstraat zaten. Eén van hen zou, ongeveer op het moment dat Louis Sévèke werd vermoord, zijn uitgestapt. De man stapte weer in de auto, nadat getuigen een knal hadden gehoord. Daarna reed de auto weg. 

Inmiddels heeft de politie al zo'n 45 getuigen gehoord over de moord op de 41-jarige politiek activist uit Nijmegen. Ook hebben tientallen mensen gebeld met het speciale telefoonnummer dat de politie heeft geopend. 

Het rechercheteam verwacht de komende dagen nog meer getuigen te horen. Ook zijn er mensen die de politie nog een keer wil spreken

Man met een sporttas 
Veel getuigen zeggen een man met een sporttas te hebben gezien. Hij zou plotseling uit een portiek zijn gekomen en zijn wapen op Sévèke hebben gericht. De schutter raakte hem twee keer en het slachtoffer overleed ter plaatse. Direct na de schietpartij zou de man zijn weggelopen.  

De politie hoopt mensen te vinden die de man met de sporttas in het centrum van Nijmegen hebben zien lopen. "Misschien was hij rennend op de vlucht of heeft hij zich even  ergens met die tas verborgen", suggereerde de politiewoordvoerder.

Ook zoekt de politie mensen die Sévèke dinsdagavond even voor 21.00 uur hebben gezien. "Misschien was hij in gezelschap van anderen. Het kan zijn dat iemand iets is opgevallen in zijn gedrag of in dat van anderen", zei de woordvoerder.

Foto's
De politie hoopt dat er getuigen zijn die met hun mobiele telefoon foto's van de schietpartij hebben gemaakt. Of zich al mensen met foto's hebben gemeld, wil de politie niet zeggen. 

Familie en vrienden van Sévèke hielden woensdagmiddag in besloten kring een herdenkingsdienst, vlakbij de plaats waar hij dinsdag werd omgebracht. Zij hebben besloten dat er geen stille stocht voor de activist wordt gehouden, omdat hij volgens hen zelf niets had met stille tochten en openbare herdenkingen. 

Driehonderd mensen woonden gisteravond in Nijmegen een wake voor de slachtoffers van de Schipholbrand bij. Aan het begin van de bijeeenkomst werd stilgestaan bij de dood van Sévèke. Hij was betrokken bij de organisatie van de wake

Bron: N.O.S.