Witte Huis is zelf laaiend enthousiast over 2005

vrijdag 23 december 2005 14:55 | Frank | 2745 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
WASHINGTON - Hoewel de Amerikaanse president George Bush zo op het oog een allesbehalve gemakkelijk jaar achter de rug heeft, ziet het Witte Huis alle reden tot enthousiasme over alles wat in 2005 is bereikt. Het jaaroverzicht dat de regering-Bush donderdag naar buiten bracht, rept slechts over klinkende successen.


Het Witte Huis benadrukt de democratische vooruitgang die in Irak zou zijn geboekt. Het almaar stijgende aantal Amerikaanse doden en de teruglopende steun van de eigen bevolking voor de strijd in het Midden-Oosten, worden buiten beschouwing gelaten.

Voorts prijst het Witte Huis uitvoerig de inspanningen van de president om de Amerikaanse zuidkust te helpen de orkaan Katrina te boven te komen. Wederom blijft de keerzijde van de medaille, de trage en inadequate reactie op de ramp van het gehele overheidsapparaat, volledig onbelicht.

Ook over de benoeming van John Roberts als opperrechter is de regering erg te spreken. Dat Bush' andere kandidaat voor het Hooggerechtshof Harriet Miers zich gedwongen zag terug te treden na een storm van kritiek, en dat de Senaat nog steeds geen beslissing heeft genomen over haar beoogde vervanger Samuel Alito, staat niet vermeld in het jaaroverzicht.

De verlenging van de Patriot Act, die de regering ruime bevoegdheden geeft burgers te bespieden in de strijd tegen het terrorisme, wordt ook als een groot succes gepresenteerd. Dat het Congres waarschijnlijk slechts zal instemmen met een tijdelijke verlenging terwijl de regering de antiterreurwet permanent wilde maken, vertelt het Witte Huis er gemakshalve niet bij.
Bron: Telegraaf

 Quote

Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten, zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden, legers mieren verdwaasd rondtrekken, trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek, bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen, als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven, weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.
waarschinlijk een indiaan