Europarlement eist moratorium op executies

donderdag 1 februari 2007 21:23 | Frank | 3037 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het Europees Parlement heeft donderdag een wereldwijd moratorium geëist op alle terechtstellingen. Besloten is dat de Europese Unie bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie zal verspreiden, waarin wordt opgeroepen tot een opschorting van alle voltrekkingen van uitgesproken doodvonnissen. Uiteindelijk doel is afschaffing van de doodstraf.

Voorstanders van de doodstraf zijn onder meer de Verenigde Staten, Iran, Saudi-Arabië en China. In het verleden heeft Italië gepoogd de VN ertoe over te halen om actie te ondernemen tegen de doodstraf, maar dat is mislukt.

Bron: Nieuws.nl
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti