KMAR bezoekt GroenFront! Schinveld activisten

Do 2 Februari 2006 16:53 | Frank | 3197 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

KMAR bezoekt GroenFront! Schinveld activisten thuis
De afgelopen dagen hebben verschillende mensen die opgepakt zijn tijdens de kap van het bos in Schinveld bezoek gehad van de Marechaussee (KMAR). Zij komen overal langs om dagvaardingen te overhandigen. Omdat dit nogal intimiderend over kan komen hier een paar tips.

Op de allereerste plaats, laat je niet bang maken. Het langs brengen van een dagvaarding is een standaard procedure. Ze zullen je vragen of je de dagvaarding wilt ondertekenen. Of je dit wel of niet doet is je eigen keuze.
Als je niet ondertekend zullen ze de dagvaarding waarschijnlijk per (aangetekende) post versturen. Je vraagt je natuurlijk af waarom ze dat zo ie zo niet doen, en ja, dat vragen we ons ook af. Misschien hebben ze niets beters te doen....

Je hoeft ze niet binnen te laten nog vragen te beantwoorden. Ze zijn daar om dat papiertje te overhandigen, niets meer, niets minder.

Ben je opgepakt in Schinveld maar heb je nog geen bezoek gehad, dan kan het zinvol zijn om je huisgenoten te waarschuwen en duidelijk te maken dat er binnenkort politie voor de deur staat.

Heb je bezoek gehad of de dagvaarding per post gekregen, stuur dan een kopie naar de arrestantengroep.
Veel mensen zullen ook een zogenaamd schikkingsvoorstel krijgen (een aanbod om vervolging af te kopen middels een boete). Nogmaals de oproep deze NIET te betalen en eerst contact op te nemen met arrestantengroep(at)groenfront.nl
zie ook informatie voor arrestanten
http://www.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=341

GroenFront! Schinveld - 30.01.2006 21:39

Bron: Indymedia