Europese militaire politie in oprichting

maandag 23 januari 2006 22:23 | Frank | 2855 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
In het Italiaanse Vicenza is maandag in aanwezigheid van minister Kamp van Defensie het hoofdkwartier van de Europese gendarmerie officieel in gebruik genomen. Het initiatief om binnen dertig dagen achthonderd man militaire politie op de been te kunnen brengen is afkomstig van Frankrijk en kreeg in september 2004 onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie vaste vorm.


Aan het project nemen in totaal vijf landen deel. Naast Frankrijk en Nederland doen ook Italië, Portugal en Spanje mee. Nederland levert veertig tot zestig marechaussees. De bedoeling is dat de Europese gendarme optreedt in gebieden die proberen op te krabbelen na een conflict. Zij kunnen op verzoek van de VN, de NAVO of de EU zelf worden ingezet.

Wanneer de eerste gendarmes worden ingezet is nog niet bekend. Wel zal in april een grote oefening plaatsvinden onder leiding van het nieuwe hoofdkwartier, waar alle deelnemende landen met een peloton (circa veertig man militaire politie) aan deelnemen.
Bron: Telegraaf

 Quote

Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten, zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden, legers mieren verdwaasd rondtrekken, trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek, bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen, als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven, weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.
waarschinlijk een indiaan