Speciale polissen voor vegetariërs en niet-rokers

vrijdag 15 september 2006 10:51 | Frank | 3094 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
RIJSWIJK - Wie geen vlees eet, kan binnenkort een speciale zorgverzekering nemen voor vegetariërs. Wie sigaren, sigaretten en pijp laat staan, een voor niet-rokers en wie helemaal geen alcohol drinkt, een voor blauwe-knopers.


Dat kan allemaal bij Preventiepolis van Niko Koffeman. „De zogenoemde Vegapolis voor vegetariërs is ongeveer 10 procent goedkoper en voorziet in allerlei betere voorwaarden, bij voorbeeld een vegetarisch diner voor mensen die een jaar niet gedeclareerd hebben”.

Voor „zwartrijders”, stiekeme vleesters dus, is hij niet zo bang, omdat dergelijke extra's voor niet-vegetariërs ook weer niet zó aantrekkelijk zijn. Die zitten volgens hem toch niet te wachten op een gratis partij vegetarische worstjes.

Volgens Koffeman is wel bewezen dat vegetariërs gezonder zijn „al lopen de rapporten uiteen over waaraan dat nu eigenlijk precies ligt.”

Koffeman wil een deel van de opbrengt geven aan doelen die gerelateerd zijn, mogelijk Wakker Dier.

Bron: Telegraaf

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams