VS heeft 417.000 euro aan boetes in London

dinsdag 2 mei 2006 07:48 | Frank | 2639 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LONDEN - De Amerikaanse ambassade in de Britse hoofdstad Londen staat voor bijna 417.000 euro in het krijt bij het stadsbestuur. Washington weigert al vele maanden om de spitsheffing te betalen. Ambassadepersoneel dat in auto's door het centrum rijdt in drukke uren krijgt daarom bon op bon.


Volgens The Independent van dinsdag is burgemeester Livingstone uiterst geërgerd over het gedrag van de Amerikanen. „Het ooit zo rijke land van de wereld staat aan top in de liga van niet-betalers”, aldus de burgemeester. De VS stellen dat de spitsheffing voor het centrum valt onder lokale belastingen en daarvan zijn buitenlandse diplomaten vrijgesteld.

Behalve de Amerikaanse ambassade weigeren ook andere diplomatieke missies de heffing te betalen. Ook bijvoorbeeld Angola, Sudan of Nigeria moeten nog tonnen aan boetes betalen.

Bron: Telegraaf

 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi