Wereldrecord met waterstofkart (video)

Zo 4 December 2005 14:58 | Frank | 3118 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
PETTEN-Met waterstof als veilige en duurzame brandstof in 5,5 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur. Volgend jaar wil de Amsterdamse onderneming Formula Zero een wereldrecord acceleratie voor brandstofcelvoertuigen vestigen. Het nergieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten, toonaangevend kennisinstituut op het vlak van de Brandstofceltechnologie, levert een belangrijke technische bijdrage aan het project, evenals TNO.

Daartoe is een futuristische kart ontwikkeld. Het prototype van de
supersnelle waterstofkart wordt eind januari 2005 gepresenteerd tijdens de Autorai. In een brandstofcel wordt waterstof omgezet in elektriciteit. Die energie kan gebruikt worden om bijvoorbeeld voertuigen te laten rijden. Voertuigen die waterstof als energiebron gebruiken stoten geen vervuilende en ziek makende (broeikas)gassen uit. Formula Zero is een onderneming die zich bezig houdt met duurzaamheidvraagstukken. De filosofie van de jonge ontwerpers is dat milieugerichte producten aantrekkelijk moeten zijn voor de consument, anders begint die er niet aan. Dat geldt volgens Formula Zero zeker ook voor auto's.

De prestaties van voertuigen die op waterstof rijden mogen om die
reden niet onder doen voor die van benzinevoertuigen. Met de
supersnelle waterstofkart willen Formula Zero en ECN aantonen dat dat
technisch haalbaar is.
Dinsdag 4 januari 2005, 07:01
© 2005 HDC Media BV


Het kan even duren voordat het filmpje start maar als je het filmpje over deze waterstof cart hebt gezien, dan wil je er meteen een hebben.
 
© 2005 Formula Zero
Bron: formulazero.nl