Bush offert 20.000 soldaten op het 'altaar'

Do 11 Januari 2007 15:03 | Frank | 4200 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Als in uw aanwezigheid, een persoon werd geofferd zou u ingrijpen? Zou u niet op zijn minst protesteren? Wat als er 603.003 personen worden geofferd en dan duidelijk word dat er nog 21.000 zullen volgen. Op dit punt zijn we nu aangekomen in deze "Nieuwe strategie" voor de oorlog in Irak.

President Bush kan niet goed met de werkelijkheid om gaan, maar hij is nog wel begaafd in het vermoorden van Amerikaanse troepen. Dat is wel weer duidelijk geworden in zijn toespraak gisteren. In deze toespraak heeft hij bekend gemaakt dan er nog eens 21.000 extra troepen naar Irak gaat sturen. Hij heeft in de afgelopen maanden met iedereen gesproken van de studie groep Baker, maar naar niemand geluisterd. Hij zet alle resultaten van elk officieel onderzoek aan de kant en begint met een nieuwe strategie "sacrifice". Opoffering nu, opoffering morgen, opoffering voor eeuwig.

En dat terwijl steeds meer Amerikanen, meer dan de 2 derde die nu al denken dat er minder troepen in Irak nodig zijn en niet méér, zullen moeten concluderen dat deze president niet weet wat hij aan het doen is. Ergste van dit verhaal is dat anderen Amerikanen zullen moeten sterven voor die reden. Het moet volgens Olbermann :"wel propaganda zijn"

Het nieuwe plan om meer troepen te sturen gaat het geweld in Irak niet beëindigen. De Amerikanen moeten zich voorbereiden op meer slachtoffers, aldus Bush. En zo de war on terror continues. Amerikaanse troepen hebben in Noord- Irak een Iraanse consulaat bestormd. Ze arresteerden in het pand in Arbil vijf mensen en namen computers en documenten mee.

Het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken heeft inmiddels de ambassadeurs van Irak en Zwitserland, dat de Amerikaanse belangen behartigt, ontboden en van hen een verklaring geëist. Een woordvoerder van het ministerie zei dat de overval gericht was tegen een diplomatieke missie omdat de Iraanse medewerkers legaal in Irbil aanwezig waren. Hij beschuldigde de VS ervan met de overval druk te willen blijven uitoefenen op Iran om zo spanningen te creëren tussen Iran en zijn buren.

De spanningen tussen Iran en de VS nemen de laatste tijd weer toe. Vannacht beschuldigde president Bush Iran er weer van plaats te bieden aan kampen van terroristen. Is dit de reden om meer troepen te sturen? De komende oorlog tegen Iran.

De Democraten verwijten president Bush dat hij de boodschap van zijn nederlaag bij de parlementsverkiezingen in november niet heeft begrepen: "Het Amerikaanse volk wil een koerswijziging in Irak. Wij zijn plan druk te blijven uitoefenen op president Bush om daarin te voorzien."

"De terroristen en opstandelingen in Irak zijn zonder geweten, en zij zullen het komende jaar bloedig en gewelddadig maken", verklaarde Bush. "Wij zullen winnen." En u, slaapt u wel lekker meneer bush?

 De Amerikanen willen niet meer troepen in Irak, zij willen er minder. Ga, en zorg dat het gebeurd, of zoek ander werk president Bush. Deze oorlog tegen het 'sektarische geweld' heeft genoeg 'slacht offers' op het altaar gehad van beide kanten.

Beter vechten in een ander land dan vechten in eigen land is hier duidelijk de strategie sinds de fik in de 2 World Trade centers ging in New York. Nu Kan Jan jansen in Nederland ook z'n suv blijven rijden!
En de dominee en de koopman ook!

De ware VOC mentaliteit: Laat voor je vechten en concentreer je zelf op de handel!

Bush zijn beloftens komen misschien niet altijd uit, maar de belofte dat die voor de veiligheid van het land zou zorgen is aardig (dan wel niet perfect) gelukt.

Olbermann commentaar op Bush's "Sacrifice" Speech

Bron: BBC / Youtube / NU / NOS

Reacties

  indruk wekkend !

  Do 11 Januari 2007 21:38 | Angelique |

  misschien komt het Amerikaanse Volk in beweging na zien en beluisteren van dit.  Angelique


  Hank Hill Speaks Up About Bush Terrorism and Iraq War

  Do 11 Januari 2007 22:04 | Frank |

  75% van de amerikanen is al tegen het beleid van Bush, echter die hebben nu even niks te vertellen. In de 'democratie' van Amerika mogen de burgers ook 1 keer in de 4 jaar naar de stembus net als hier. En beweging zit er echt wel in bij de bevolking, maar niet bij de politici die er nu zitten.


  zoals je hier kan zien in een uitzending van eenvandaag

  Misschien dat het wat duidelijker word met een cartoon.


  Bush gaf bevel tot operatie tegen Iraniers

  Za 13 Januari 2007 12:19 | Frank |

  WASHINGTON - De Amerikaanse president George Bush heeft persoonlijk het bevel gegeven op te treden tegen Iraniërs die in Irak actief zijn. Dit zei minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice vrijdag in een interview met The New York Times.

  Amerikaanse militairen hadden donderdag een Iraans consulaat in het Koerdische deel van Irak bestormd en vijf medewerkers opgepakt. Dat leidde tot internationale protesten, ook van de kant van Rusland.


  Volgens Rice heeft Bush al enkele maanden geleden besloten tot een "breed militair offensief" tegen Iraniërs in Irak. Hij heeft dat gedaan uit bezorgdheid dat Iran probeert Irak verder te destabiliseren, aldus Rice. 


  De Amerikaanse regering is niet uit op escalatie van de betrekkingen met Iran. Dat heeft minister Rice van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de BBC.

  Amerika heeft kritiek gekregen op een actie in het consulaat van Iran in de
  Noord-Iraakse stad Arbil.Daarbij werden vijf Iraniërs gevangen genomen,omdat ze
  aanslagen zouden voorbereiden.De actie was volgens Rice een kwestie van goed
  beleid en geen poging om het geweld te laten escaleren.

  Rice reist de komende week door het Midden-Oosten.Ze bezoekt Israël en de
  Palestijnse gebieden en gaat ook nog naar Egypte,Saudie-Arabië en Jordanië.