Eerste interactieve mobiele tv-programma getest

maandag 5 december 2005 11:54 | Frank | 3223 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het Noorse televisiestation NRK heeft in samenwerking met Ericsson naar eigen zeggen het eerste interactieve televisieprogramma voor het mobiele platform gelanceerd. Het gaat hier om een zes weken durende test met het muziekprogramma Svisj.

Gsm-bezitters kunnen speciale software downloaden, waarna zij via hun telefoon op videoclips kunnen stemmen. Ook kunnen kijkers direct chatten met andere kijkers en de programmamakers van Svisj. Volgens een woordvoerder van NRK hebben direct na lancering al honderden kijkers de software gedownload om gebruik te kunnen maken van de interactieve mogelijkheden.

De kosten voor het versturen van berichten zijn tijdens het kijken van het tv-programma gehalveerd. De interactiesoftware voor de telefoon is door Ericsson ‘IM-TV’ gedoopt en is - niet geheel verwonderlijk - geoptimaliseerd voor Sony Ericsson-telefoons.

 

Bron: tweakers.net

 Quote

De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter. Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde ontstaan uit begaanheid met alle wezens. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.
Onbekend