De derde wereld oorlog is nabij

Za 18 November 2006 11:53 | Frank | 6498 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

CAMBRIGDE - Als de wereld geen manier vindt om de opkomst van het islamitische extremisme in te dammen, is een Derde Wereldoorlog onvermijdelijk. Deze waarschuwing uitte de Amerikaanse topcommandant in het Midden-Oosten, generaal John Abizaid, vrijdag tijdens een lezing op de Harvard-universiteit in het Amerikaanse Cambridge.

VS-generaal: Abizaid vergeleek de groei van militante ideologieën, zoals de macht achter het terreurnetwerk al-Qaeda, met de opkomst van het fascisme in de jaren twintig en dertig in Europa. Die ontwikkeling leidde tot de Tweede Wereldoorlog.


Volgens Abizaid moeten extremisten worden gestopt omdat zij anders in staat worden gesteld een voordeel te behalen. Zij kunnen dan vanuit een veilig toevluchtsoord opereren en massavernietigingswapens ontwikkelen, aldus de topgeneraal.

WASHINGTON - De gemeenteraad van de Amerikaanse stad Pahrump heeft een verordening aangenomen waarbij het verboden is een buitenlandse vlag hoger op te hangen dan een Amerikaanse vlag. Bij overtreding dreigt een boete van vijftig dollar of een taakstraf van dertig uur dienstverlening.

Volgens een van de gemeenteraadsleden is de maatregel gericht tegen "die clandestiene immigranten die betogen en met hun vlag zwaaien". In het stadje in de staat Nevada mag nu geen buitenlandse vlag meer worden vertoond zonder Amerikaanse vlag erbij.


Volgens burgerrechtenorganisatie ACLU is de maatregel in strijd met de grondwettelijk vastgelegde vrijheid van meningsuiting.

Bron: NU