Amerikanen op vredesmissie met nog eens 2200 soldaten

Do 8 Maart 2007 13:35 | Frank | 5279 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het conflict in Irak kan niet alleen met militaire middelen worden opgelost. Dat heeft de nieuwe commandant van de Amerikaanse troepen in Irak, Petraeus, inmiddels ook geconcludeerd. Een politieke dialoog is vereist om vrede te brengen, vindt de generaal. "Wat dat betreft, zijn er vorderingen."

Om deze ongerustheid kracht bij te zetten sturen de Amerikanen 2200 extra manschappen naar Irak. Naar mijn bescheiden mening niet de juiste groep om een 'vredesmissie' te beginnen.Er zijn al 21.500 extra militairen onderweg naar Irak.

Ook is bekendgemaakt dat er een tweede offensief wordt geopend. Doelwit is de stad Diyala. Veel opstandelingen zouden van Bagdad daar naartoe zijn gevlucht. Leiders van de Democratische meerderheid in het Huis van Afgevaardigden in Washington werken aan een wetsvoorstel om de Amerikaanse gevechtstroepen uiterlijk in het najaar van 2008 uit Irak terug te trekken, of eerder als de Iraakse regering de doelstellingen op veiligheidsgebied of andere terreinen niet haalt. Dit is woensdag in kringen van het Congres vernomen.

Nog even volhouden zou ik willen zeggen tegen de Irakezen.

Bron: NOS / Nieuws.nl