VS runde geheime gevangenissen in Duitsland

zaterdag 7 oktober 2006 13:52 | Frank | 4250 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
De Amerikaanse regering heeft mogelijk geheime detentiecentra voor terreurverdachten in Duitsland gerund. Dat heeft de Britse mensenrechtengroepering Reprieve, die zich onder meer inzet voor het wereldwijd afschaffen van de doodstraf, vrijdag gemeld op basis van getuigenissen van (voormalige) Guantanamo-gevangenen.

De Duitse regering heeft de aantijging direct van de hand gewezen. Volgens woordvoerder Thomas Steg heeft een commissie in opdracht van het Duitse parlement uitvoerig onderzoek gedaan naar het in het geheim vasthouden van terreurverdachten door de Amerikanen in Duitsland en is voor die beschuldiging geen enkel bewijs gevonden.

Reprieve stelt echter dat verscheidene (ex-)gevangenen uit het terreurverdachtenkamp Guantanamo in Cuba hebben gezegd dat ze van de veiligheidsdiensten in hun eigen land hebben gehoord dat de Amerikanen terreurverdachten in Duitsland hebben vastgehouden, onder meer op militaire bases. Ook zouden tientallen terreurverdachten die op transport waren gesteld van Afghanistan naar Cuba in Duitsland van vliegtuig zijn gewisseld.
Bron: Nieuws.nl
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde