Shell gehackt via Russische geheime dienst

vrijdag 20 januari 2006 10:38 | Frank | 2825 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

AMSTERDAM - Computers van het olieconcern Shell in Amsterdam en Houston zijn in 2003 gekraakt via computers van de Russische geheime dienst FSB. Dat meldt het televisieprogramma NOVA uit een rapport van het Nationaal High Tech Crime Centre NHTCC.

Shell bevestigt dat is ingebroken in de bedrijfscomputers, maar stelt dat geen geheime documenten bekeken zijn. Dat de de Russische inlichtingendienst achter de inbraak zit, zou niet zijn aangetoond.

De kraak is gemeld bij de Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten, die niet tot vervolging zijn overgegaan. De kans op opsporing en veroordeling is volgens het NHTCC klein. Jaarlijks zouden Nederlandse bedrijven voor maximaal 1miljard euro worden benadeeld door computercriminaliteit.


De Russische FSB gebruikt vaker computerhackers.

Bron: Volkskrant

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams