Tbs'ers willen geen knieslot

Zo 15 April 2007 15:20 | Frank | 2284 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Tbs'ers willen geen knieslot. Dat meldt de Bond van Wetsovertreders (BWO) zondag. De bond stuurde een vragenlijst naar driehonderd tbs'ers. Alle honderd tbs'ers die hem invulden, zijn tegen het gebruik van het knieslot.

Een kleine meerderheid is tegen elke vorm van extra beveiliging. Een kwart heeft liever dat een beveiliger wordt ingezet. Twintig procent heeft liever een stang in de broek, zoals die nu bij gedetineerden wordt gebruikt.

De gevangenen weten volgens een woordvoerder van de BWO hoe het knieslot werkt doordat justitie eerder informatie naar de inrichtingen heeft gestuurd. De tbs'ers willen het slot volgens een woordvoerder niet vanwege de werking. "Als je je knie tijdens het lopen iets te ver buigt, schiet het al op slot. De stang in de broek is vriendelijker en voorkomt ook dat een tbs'er snel weg kan rennen."

De bond wil met de uitkomsten van het onderzoek naar het ministerie van Justitie, zegt de woordvoerder. "Wij willen dat ze over alternatieven nadenken. Het liefst hebben we een beveiliger en als er echt iets op het lichaam moet, dan liever een stang in de broek."

De bond is in 1972 opgericht. Hij komt op voor gevangenen.

Binnenkort dus de RFID Chip?

Bron: Nieuws.nl