Bush bouwt 'Berlijnse muur' op grens Mexico

Do 26 Oktober 2006 23:55 | Frank | 5455 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Toen Bush in China was, bracht hij uiteraard een bezoekje aan de Chinese Muur met de woorden: "Tear down this Wall!" Dat was ongeveer een jaar geleden. Inmiddels heeft hij besloten er zelf een te bouwen op de grens van mexico. Na de handtekening van de Amerikaanse president afgelopen donderdag, onder de Secure Fence Act, kunnen afrasteringen over een lengte van ruim 1100 kilometer uit de grond worden gestampt.

Zo hoopt de Bush de illegale instroom van mexicanen tegen te houden. De mexicaanse regering heeft woedend gereageerd op de. "nieuwe berlijnse muur". Voor sommige amerikanen gaat deze muur echter nog niet ver genoeg. Steeds meer 'burgerwachten' nemen het heft in eigen handen.

Met de Secure Fence Act hopen de Republikeinen twee vliegen in één klap te slaan. Niet alleen moeten de hekwerken de toestroom van illegale immigranten tegengaan, ook moet het de Republikeinen een steuntje in de rug geven bij de Congresverkiezingen van 7 november aanstaande.

Het Huis van Afgevaardigden heeft na de goedkeuring weken gewacht met het doorsturen van het document naar het Witte Huis. Ook het feit dat er geen prijskaartje aan de wet hangt omdat het ‘slechts’ de officiële goedkeuring van de bouw is, spreekt boekdelen. Geld werd vorige maand al gereserveerd als onderdeel van een wet op het vlak van binnenlandse veiligheid.

Voorzitter Dennis Hastert van het Huis van Afgevaardigden nam woensdag alvast een voorschot op de nieuwe wet. Hij beschuldigde Democraten die tegen de wet stemden ervan ‘de grenzen wagenwijd open te zetten’ en amnestie te willen verlenen aan de miljoenen illegalen in de VS.

Samen met het afluisterprogramma dat bush al een tijdje heeft en zijn patriot acts begint hij al best wel op een dictator te lijken. Daar heb je geen klein snorretje voor nodig.
Bron: Volkskrant / RTL