Microsoft met software het web op

Zo 13 November 2005 10:59 | Frank | 2782 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
SAN FRANCISCO - Microsoft gaat zijn softwareproducten meer integreren met het internet. Het Amerikaanse softwareconcern wil daarmee voorkomen dat rivalen als Google en Yahoo marktaandeel inpikken met alternatieven voor het besturingssysteem Windows en de Office-kantoorprogramma's.

Microsoft-oprichter Bill Gates kondigde de strategiewijziging dinsdagavond aan in San Francisco. Het softwarebedrijf wil via een nieuw platform op internet, bereikbaar via www.live.com , zijn software rondom populaire webdiensten als MSN Messenger en Hotmail een ondersteunende rol laten spelen. In Nederland is al de domeinnaam live.nl aangekocht om de ambities waar te maken.

Het initiatief moet ook de advertentie-inkomsten van Microsoft op internet opkrikken. Microsoft heeft de laatste jaren grote moeite om op dit gebied op te boksen tegen Google en Yahoo. Die weten vooral met hun zoekmachines veel adverteerders te trekken, die betalen voor vermeldingen bij zoekresultaten van internetgebruikers. Microsoft heeft ook een zoekmachine, maar deze legt het af tegen die van zijn rivalen.

De strategiewijziging betekent niet dat Microsoft helemaal afstapt van de verkoop van software dat installatie op de computer behoeft. Voor het creëren van bijvoorbeeld een Word-document moet een gebruiker de originele software in huis hebben. Microsoft lijkt vooral in te zetten op meer gemak voor mensen die continue online zijn en nauwelijks meer naar hun desktopsoftware omkijken. Google heeft op dit gebied al diverse projecten lopen.

Het Live-initiatief bevindt zich nog in de beginfase. Bij de presentatie van dinsdag waren er herhaaldelijk technische problemen. Bill Gates noemde de dienstverlening desondanks "een revolutie in hoe we denken over software".

Bron: ANP

Reacties

    Ik haal mijn windows al jaren van het web!

    Zo 13 November 2005 11:04 | Frank |

    Dit is toch geen nieuws. Microsoft staat al jaren op het internet met hun software gratis je hoeft alleen maar ff betatester te worden (beter word het niet)