De paradox Wilders

Di 26 Februari 2008 21:02 | Frank | 2748 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Gister in de krant
De Partij voor de Vrijheid wil onmiddellijk opheldering van minister Plasterk over de relatie tussen de NOS en de jongste anti-Wilders-film. De Tegenfilm is gemaakt door Ersin Kiris die een full-time contract heeft bij de NOS. Het is onbegrijpelijk dat je als NOS-medewerker met een bivakmuts op een gekozen volksvertegenwoordiger mag neerzetten als fascist. Volgens mij valt dit gewoon onder vrijheid van meningsuiting.

Vandaag in de krant
De Pakistaanse blokkade van YouTube omdat er een voorvertoning van de film van Wilders op zou staan, noemt Wilders 'zielig'. "Het bewijst dat Pakistan niet met kritiek kan omgaan als deze gericht is tegen de regering of de islam. Pakistan is ver weg van een democratie. Een echte democratie moet kritiek kunnen verdragen."

Oké gister in de krant dus allerlei kritiek op wilders zijn "persoon". Wilders is die man die 1,5 miljard mensen beledigd als hij de koran wil verbieden / verscheuren / verbranden / omtoveren tot donald duck. Vandaag weer in de krant kritiek op een land dat hem niet mag, om wel duidelijke redenen. Dit alleen maar even om te laten zien dat meneer Wilders graag roept: "vrijheid van meningsuiting is belangrijk", maar dan alleen als het hem uitkomt. Alsof we alleen voor hem dat artikel in de grondwet hebben staan.

Het is ook natuurlijk geen pretje om constant omringd te worden door allerlei grote brede jongens die ervoor moeten zorgen dat hij zijn recht op meningsuiting kan blijven uitvoeren. Het geeft wel de paradox goed weer van de politiek die hij bedrijft. Hij is leider van de partij van de vrijheid en hij leeft in gevangenschap. Ik zie er de humor wel van in. Lachend
Bron: Frank YaYaBLa