Saddam Hussein pleegt misschien ook zelfmoord.

zondag 12 maart 2006 18:35 | Frank | 3526 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Aanklager: Saddam na veroordeling meteen ophangen.
BAGDAD - De Iraakse ex-dictator Saddam Hussein zal opgehangen worden als de rechtbank oordeelt dat hij de doodstraf verdient in de rechtszaak die momenteel tegen hem wordt gevoerd. Andere aanklachten zullen volgens de hoofdaanklager van het Iraakse tribunaal dan niet meer aan bod komen.


Saddam en zijn zeven medeverdachten staan momenteel terecht wegens misdaden tegen de menselijkheid in verband met de moord op 148 inwoners van Dujail. Zij werden omgebracht als wraak op een mislukte aanslag op Saddam in het sjiitische dorp. Justitie heeft hem echter ook nog in andere zaken aangeklaagd.

Als de rechtbank een doodstraf uitspreekt, moet de straf binnen dertig dagen nadat de beroepsperiode is afgelopen worden voltrokken, vertelde aanklager Jaafar Mussawi de Iraakse staatstelevisie. ‘De wet is er duidelijk over.’

Het proces tegen Hussein en zeven voormalige medewerkers werd zondag hervat met de rechtstreekse ondervraging van de beschuldigden.

Bron: volkskrant

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti