Minder overlast door AWACS

dinsdag 31 januari 2006 23:59 | Frank | 2795 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Schinveld en Brunssum zullen voortaan minder last hebben van overvliegende AWACS-toestellen. De plaatsvervangend commandant van de AWACS-basis in het Duitse Geilenkirchen heeft dit vandaag medegedeeld.

Volgens plaatsvervangend commandant Jelle Zijlstra zijn de protocollen na het kappen van de bomen in Schinveld aangepast. De obstakels rond het vliegveld zijn opnieuw gemeten, waarna nieuwe limieten voor het vliegverkeer zijn vastgesteld. Omdat de landingsbaan vanuit de lucht nu beter zichtbaar is, zijn er minder doorstarts nodig. Dat leidt weer tot minder geluidsoverlast, aldus Zijlstra.

Bewoners van onder andere Brunssum en Schinveld protesteerden de afgelopen maanden veelvuldig tegen de bomenkap. De Limburgers waren bang dat de overvliegende toestellen na de kap beter te horen zouden zijn.

Dat en het feit dat er minder vluchten zullen plaatsvinden. Dus de overlast zou toch al afgenomen zijn

Bron: FOK!
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent