Verbranden Amerikaanse vlag niet strafbaar

woensdag 28 juni 2006 22:37 | Frank | 2474 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het verbranden van de Amerikaanse vlag wordt niet strafbaar.

Bush
De Republikeinen in de Senaat zijn er niet in geslaagd een verbod op schending van de vlag opgenomen te krijgen in de Grondwet. Hun voorstel, dat kon rekenen op de steun van president Bush, kwam één stem tekort voor de benodigde tweederde meerderheid.

Bescherming
De Republikeinen wilden de bescherming van de 'Stars and Stripes' omdat het een belangrijk symbool van vrijheid en nationale eenheid is, zeker in tijd van oorlog. Maar critici vinden verbranding van de vlag een vorm van vrijheid van meningsuiting.

Nou vooruit dan maar als het dan toch mag, laten we er dan nog een opsteken

Bron: RTL
Externe link: http://www.rtl.nl

 Quote

“Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for”
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII