beveiligingscameras in een wifi jasje

Vr 3 Maart 2006 19:12 | Frank | 4392 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
KPN doet een proef met Streetlight: de multimediale straatlantaarn. De lampen zijn verbonden door middel van glasvezel en hebben een hotspot in zich.De eerste straatlantaarn staat voor het stadhuis van de gemeente Zoetermeer. In deze gemeente worden er nog negen neergezet die gedurende een jaar getest zullen worden. Onder de lamp van de lantaarn hangt een lcd-scherm waarop advertenties worden weergegeven. Dat scherm wordt bewaakt met behulp van een camera.

Lager op de straatlantaarn zit een scherm waarop informatie over onder andere het weer en het openbaar vervoer te zien is. De bedoeling is om op dit scherm lokale evenementen en aanbiedingen weer te geven. De snelle breedbandverbinding kan in de toekomst ook gebruikt worden om verkeerslichten of beveiligingscamera's op aan te sluiten.

De ontwikkeling van Streetlight loopt sinds 2003 en is een samenwerking tussen KPN, Lucent en Tyco Electronics. Dit consortium heeft de overtuiging dat het creëren van snelle internettoegang in de publieke omgeving, door middel van speciaal aangepast straatmeubilair, de toekomst heeft.

Het concept is een idee van professor Nico Baken, hoogleraar Telecommunicatie aan de TU Delft en bij KPN verantwoordelijk voor innovatie en strategie.
Dus als het niet goed gaat dit expiriment dan weten we in ieder geval bij wie we moeten klagen.
Bron: Webwereld